Četvrtak, 06 Kolovoz 2015 12:11

7. Memorijalni malonogometni turnir udruge branitelja Dervišaga

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DESET EKIPA NA TURNIRU -

DERVIŠAGA – Tradicionalni, ove godine po 7. puta Malonogometni turnir koji organizira Udruga branitelja Dervišaga, okupio je deset malonogometnih ekipa na asfaltnom terenu igrališta za male sportove u Dervišagi. Branitelji Dervišage imaju svoju ekipu, koju su ove godine sačinjavali David Dumančić, Alen Bilić, Ivan Bekić, Antun Čičković, Robert Jaroš, Domagoj Marić, Nikola marić, a vodili su ih Ivica Bekić i Josip Smoljo. Uvijek se odazove i ekipa stanovnika Derrvišage koji su na radu u inozemstvu. – Oni uzimaju godišnji odmor zbog ovog turnira i uvijek se odazovu na ovaj naš turnir – pohvalio ih je jedan od organizatora turnira Josip Smoljo.

Turnir je i prilika da se okupi cijela Dervišaga na druženje i zabavu, uz uvijek dobre ćevape i osvježavajuća pića. Za dobru glazbu bio je zadužen OK band. Uglavnom su to druženja cijelih obitelji i tu tradiciju povodom obilježavanja Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana branitelja u Dervišagi će njegovati i dalje.

U povlačenju užeta bolja ekipa Vidovaca

U pauzi nakon prvog kruga kvalifikacijskih utakmica održan je uzvratni susret u potezanju užeta između naselja Vidovci i Dervišaga. Taj zanimljivi događaj započeo je na noćnom malonogometnom turniru u Vidovcima, gdje su po prvi puta uže potezale ekipe ova dva naselja. Tada su pobijedili Vidovčani, a sada je uslijedio uzvratni susret. Iako je ekipa Dervišage izgledala jača, bar po kilaži, i moćnija, u dva potezanja bolji su bili Vidovčani. Ovo potezanje posebno je okupilo veliki broj gledatelja, a navijalo se iz petnih žila, naravno za svoje. Na kraju ekipa Dervišage čestitala je boljim pobjednicima.

Tekst/foto: Vladimir Protić