Četvrtak, 11 Lipanj 2015 13:33

Gosti minimalnom pobjedom očekuju uzvrat

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KVALIFIKACIJE ZA POPUNU 4. HNL - PRVA UTAKMICA -

 NK DINAMO VIDOVCI – NK GRANIČAR BRODSKI VAROŠ   0:1

VIDOVCI – Igralite NK Dinamo. Gledatelja 500. Sudac Ljubičić (Osijek).

 STRIJELAC: 0:1 – Švarić (32).

 DINAMO: Soldo, Božić, Jaroš, Marčinović, Papić, Aleksić (od 72. Kalafatić), Mikić (od 46. Krstanović), Mandić, Kolomaz, Bunčić (od 61. Smojvir), Ciglar. Trener Krešo Poleti.

 GRANIČAR: Stanić, Arbanas, Gavranić (od 90. Janžić), Martinović (od 67. Rusev), Jozić, Čavčić, Šafar (od 90. Radman), Marinić, Jurišić (od 75. Zirdum), Didić (od 46. Končar), Švarić. Trener nema.

 U prvoj utakmici kvalifikacija za popunu Regionalne nogometne lige Slavonije i Baranje u Vidovcima Dinamo je izgubio minimalnim rezultatom od Graničara iz Brodske Varoši pobjednika Prve ŽNL Brodsko posavske županije. Odličan teren omogućio je igračima da pokažu svoju trenutačnu formu, no uz odličan ambijent gledatelji su vidjeli dosta usporen nogomet i kao da su obje ekipe dosta iscrpljene dosadašnjim prvenstvom. Gosti su djelovali organiziranije i čvršće, a  igrači Dinama uz želju da naprave dobar rezultat nisu ostavili jači dojam. Dinamo je imao prvi priliku za vodstvo u 6. minuti, kada se stvorila prilika za Ciglara nakon što je jedan igrač gostiju na 7.-8. metara promašio loptu. Ciglar je šutirao no isti igrač je požrtvovnim padom blokirao šut i ništa od šanse. Gosti su svoju prvu priliku za pogodak imali u 15. minuti kada je Švarić sam izbio pred Soldu šutirao sa desetak metara no Soldo je nogom obranio šut. Novu priliku za vodstvo gosti su imali u 22. minuti nakon što je promašio loptu Marčinović u prilici za pogodak ponovno je bio Švarić no Soldo je i ovoga puta bio uspješan i obranio svoj gol. Treća prilika za pogodak Švarića je bila uspješno realizirana u 32. minuti. Nakon duplog pasa Švarića i Jurišića, u kazneni prostor s lijeve strane ušao je Švarić koji je prizremnim šutom s oko 14 metara pogodio suprotni kut vratara Solde i gosti su došli u vodstvo. U drugom poluvremenu dosta miroljubiva utakmica a izrazitije šanse za pogodak imali su domaći u 54. minuti kada je Ciglarev šut s 18 metara pogodio gredu i u 65. kada je njegov šut s sedam osam metara obranio Stanić. Graničar je mogao povećati rezultat u 78. minuti no šut Gavranića s oko pet metara Soldo brani. Pobjeda Graničara je zaslužena iako je domaćin stvorio dosta šansi koje nije iskoristio i u uzvratni susret koji se igra u nedjelju na stadionu Marsonije u Slavonskom Brodu s početkom u 18 sati idu s minimalnom prednošću, koja može biti i dvosjekli mač, i ne bi bilo čudo da ih na kraju Dinamo iznenadi.

Tekst: J. Neferović Foto: Alen Protić