Ponedjeljak, 08 Lipanj 2015 09:44

Prvaci prvenstvo zaključili pobjedom

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

3. HNL istok – 30. kolo -

 BSK – SLAVIJA 1:2 (1:2)

 BIJELO BRDO - Igralište Bijelo Brdo, sudac Turda (Vinkovci), gledatelja 100.

 STRIJELCI: 1:0 Krajček (16), 1:1 M. Peharda (18), 1:2 Jakovljević (35).

BSK: Ilinčić, Leš (46. Uremović), Krajček, Meter, Karanović, Ištvanić, Tomas, Baljak (73. Pecnik), Bojić, Kosić (51. Radojčić), Vratović. Trener: Davor Rupnik.

 SLAVIJA: Majetić, Majstorović, Ognjenčić, Tokić, Šubara, M. Peharda, I. Peharda, Marčinković, Solić (57. Bognar), Abramović (68. Gomerčić), Jakovljević (57. Mikić). Trener: Dalibor Bognar.

 IGRAČ UTAKMICE: Matej Peharda.

 ŽUTI KARTONI: Baljak (BSK), Marčinković, Jakovljević, Gomerčić (Slavija).

 U utakmici koja je bila lišena bilo kakvog rezultatskog imperativa Bsk je ugostio šampionsku momčad Slavije na svom terenu u Bijelom Brdu. Slavija je osigurala naslov, Bsk ostanak tako da je većina utakmice odigrana u vrlo korektnom i prijateljskom nadigravanju gdje je prvak pokazao da je zasluženo dohvatio najvišu stepenicu u Trećoj ligi te je unatoč vrlo šarenom sastavu u Bijelo Brdo došao po tri boda i potvrdu da su ove sezone neprikosnoveni i najbolji u čak devet županija koliko ih obuhvaća regija Osijek-Varaždin. Kod Slavije priliku su dobili mlađi igrači i oni s manjom minutažom no to se nije ni malo osjetilo na igri i odlučnosti za osvajanje bodova. Unatoč Slavijinom većem posjedu i kontroli lopte domaći su poveli iz jedne odlično izvedene kontre, Krajček se oslobodio svojih čuvara te prizemnim udarcem svladao Majetića. Domaći se nisu dugo radovali vodstvu jer ih je nedugo nakon toga razočarao Matej Peharda koji se nakon asistencije Jakovljevića našao neometan pred Ilinčićem i izjednačio rezultat. Nakon asistencije Jakovljević se upisao u strijelce u 35. minuti nakon ubačaja s boka čime je zapečatio pobjedu Slavije i pokazao zašto je već dugo nositelj žute majice po ocjenama novinara Sportskih novosti. Do kraja utakmice Slavijaši su znalački i iskusno čuvali loptu i sačuvali rezultat, a domaći su unatoč želji i pokojoj prigodi ipak ostali na jedinom postignutom pogotku te su morali priznati da je Slavija ipak najbolja momčad 3. HNL istok. Mogla je Slavija postići još koji pogodak jer su odlične prigode imali Jakovljević, Peharda, Tokić, Mikić no nisu bili dovoljno pribrani da bi povećali vodstvo. Zanimljivo da su u ovoj utakmici u redovima Slavije nastupila čak šestorica juniora koji su dan ranije imali vrlo zahtjevnu utakmicu u Pleternici protiv vršnjaka iz Osijeka. Osječani se nisu dobro proveli jer su ih pleternički mladići pobijedili s 3:0 te tako osvajaču naslova u konkurenciji juniora nanijeli tek drugi ovosezonski poraz u natjecanju. To ih nije omelo da i u Bijelom Brdu odigraju dobru utakmicu na razini svojih seniorskih kolega te su pokazali da je Slavija napravila izuzetno dobar posao ove godine jer su investirali u mlade i perspektivne igrače što im se itekako vratilo kroz ostvarene rezultate u kategoriji seniora i juniora.

Tekst: P. Čuljak Foto: arhivska fotografija (Alen Protić)