Nedjelja, 31 Svibanj 2015 12:23

Pobjedom proslavili status prvaka 3. HNL

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

3. HNL - istok - 29. kolo -

 SLAVIJA - VIROVITICA  7:0

PLETERNICA - Stadion S. Z. Šivo. Gledatelja 350, sudac Lovrić (Đakovo).

STRIJELCI: 1:0 Majstorović (5), 2:0 Jakovljević (10), 3:0 Jakovljević (30), 4:0 Žuljević (44), 5:0 Jelčić (50), 6:0 Žafaranić (76), 7:0 Žafaranić (84).

SLAVIJA: Petković, Nikolaš (46. Abramović), Ergotić (46. Marčinković), Jelčić, Majstorović, Žuljević (71. Žafaranić), Tokić, Valentić, M. Peharda, I. Peharda, Jakovljević. Trener: Dalibor Bognar.

VIROVITICA: Mikolčić, Duvnjak, Vinovrški, Zeba, Poljak, Mrazović (53. Jurčević), Pintarić, Kovač, Krmpotić (80. Farkaš), Suvajac, Prugovečki (55. Andrašek). Trener: Elvis Vinak 6.

IGRAČ UTAKMICE: Josip Jakovljević.

ŽUTI KARTON: Jurčević (Virovitica).

U revijalnom tonu i slavljeničkoj atmosferi Slavija i Virovitica su odigrali zadnju utakmicu pred lijepim brojem gledatelja u Pleternici u šampionskoj sezoni za Slaviju. Potvrda da je Slavija najbolja momčad 3. HNL istok ispisana je uvjerljivom pobjedom na (pre)mladim Virovitičanima. Slavija je igrala u duhu svih domaćih utakmica, motivirano i odgovorno te ponovo nije primila pogodak na svom terenu. Virovitičanima čestitke jer su unatoč sezoni za zaborav i problemima u klubu do kraja natjecanja maksimalno korektno odigrali sve utakmice te su u prošlom kolu osvojili i prvi bod. Golijadu je započeo Majstorović nakon jedne odbijene lopte tukao je oštro pod vratnicu. S dva gola sve dvojbe, ako ih je uopće bilo, otklonio je Jakovljević iz vrlo sličnih akcija. Za prvi mu je asistirao Žuljević, drugi Ivan Peharda nakon proboja po desnom boku i prizemnog ubačaja loptu nije bilo teško pospremiti u mrežu. Pred kraj prvog dijela krasnim pogotkom priključio se i Žuljević, lopta je završila u gornjem desnom uglu nakon udarca s ruba kaznenog prostora.

Na otvaranju drugog dijela strijelcima se pridružio i Jelčić, a pred kraj utakmice priču je završio povratnik na travnjak nakon ozljede Davor Žafaranić s dva pogotka.  Utakmica je imala i svoje „treće poluvrijeme“ u kojemu su prvaci svoj naslov proslavili velikom feštom uz tamburaše sa svojim sugrađanima i vjernim navijačima.

Tekst: P. Čuljak Foto: Alen Protić