Ponedjeljak, 04 Svibanj 2015 10:33

Slavoniji tri boda iz Đakova

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL istok - 25. kolo -

 ĐAKOVO CROATIA – SLAVONIJA  0:1

ĐAKOVO – Igralište Đakovo. Gledatelja 150. Sudac Ćosić (Bjelovar).

STRIJELAC: 0:1 – Martinović (4).

ĐAKOVO CROATIA: Begović, Novoselić, Mišić, Abramović (od 52. Galičić), Borko, Grgačević (od 61. Labak), Nikolić, Čavala, Kovačić, Mašić, Topolovec (od 46. Križanović). Trener: Antun Labak.

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić (od 90. Lujić), Jan Neruda, Tomić, Josip Neruda (od 72. Ivanović), Marić (od 52. Grbeš), Darmopil, Žiška, Martinović, Kalić, Zlomislić. Trener: Marijan Bakula.

Slavonija nastavlja svoj niz nepobjedivosti pod vodstvom trenera Marijana Bakule. U Đakovu je ostvarena pobjeda minimalnim rezultatom 1:0 i tako u posljednjih šest utakmica osvojeno je 16 bodova. Slavonija je u vodstvo došla već u 4. minuti, akciju je započeo Pavelić po desnoj strani i kada je došao pred gol Đakova prebacio je loptu na suprotnu stranu, gdje je bio Martinović, koji odlično zahvaća loptu iz zraka, a ona se zaustavila u mreži domaćina. Nakon vodstva Slavonija kontrolira igru i rezultat, ali iako je bilo poluprilika da se rezultat poveća napadači su u tim situacijama bili neodlučni i to je bio razlog što je pobjeda izražena minimalnim rezultatom. Teško se oteti dojmu da su posljednji rezultati Slavonije pomalo začudili određene strukture u ligi, ali nakon dugo vremena suci su počeli "svoju igru" pa je na ovoj utakmici igračima Slavonije "dodijeljeno" čak sedam žutih kartona. Da li je to slučajno ili ne, vidjeti će se do kraja prvenstva u preostalih pet kola. Prema klupskoj evidenciji u susretu 26. kola protiv Slavije iz Pleternice u momčadi se neće naći Darmopil i Josip Neruda, jer im je to treća javna opomena.

Tekst: J. Neferović Foto: arhivska fotografija