Subota, 02 Svibanj 2015 13:25

Postolje za juniora Zvonka Pedića

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEŠKI LUKS RACING TEAM NA CROSS CONTRY UTRCI -

 VODICE - Proteklog vikenda na cross country stazi u Vodicama članovi požeškog Biciklističkog kluba Luks racing team sudjelovali su u biciklističkoj cross country utrci koja se bodovala kao UCI Class 2 utrka. Na utrci je sudjelovalo preko 170 biciklista iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Mađarske, Azerbejđana, Poljske, Belgije. Na vrlo teškoj, zahtjevnoj i kamenitoj stazi požeški biciklisti su postigli i vrijedne rezultate za bodovanje u Hrvatskom kupu.

20150426 095558U kategoriji Veterana B Krešimir Pavičić osvojio je ukupno šesto mjesto, a u bodovanju za HR Kup peto mjesto. Četiri kruga dužine 5.500 metara, ukupnih 22 kilometra odvezao u vremenu 1:46:19.

Mirko Budimlić je u kategoriji početnika do 15 godina vozio 5 krugova dužine 1840 metara što je ukupno 9.200 metara u vremenu 24:51.

U kategoriji Elite Matej Skuzin vozio je utrku od šest krugova, te u prvom zavoju dolazi do pada jednog natjecatelja i stvara se gužva u kojoj se vodeća grupa odvaja od ostatka natjecatelja. Matej nakon nastavka pokušava sustići vodeću grupu što mu kroz krugove i polazi za rukom, ali u 4 krugu dolazi do novog peha jer Matej na kamenitom terenu staze u Vodicama buši prednju gumu. Ipak nastavlja utrku, ali ju završava na ukupnom 26. mjestu, a u poretku Kupa Hrvatske na vrlo dobrom 8. mjestu.

U kategoriji Junior Zvonko Pedić je vozio utrku od 4 kruga, dužine 22 kilometra, te ju odvezao za 1:25:53. U ukupnom plasmanu je bio peti, a u bodovanju za Kup Hrvatske je osvojio vrlo dobro treće mjesto i popeo se opet na postolje Kupa Hrvatske.

- Utrka je bila uspješna za naš požeški biciklistički klub kako po rezultatima tako i samim time što je vodstvo kluba stupilo u kontakte i sa ostalim klubovima van Hrvatske te ih pozvala i na našu požešku utrku koja se održava 21.06. na stazi Stari Fenjeri u mjestu Turnić kraj Požege. Boduje se za svjetsku biciklističku rang listu u kategoriji UCI Class 2. Načelni pristanak za dolazak na našu utrku do sada su dali teamovi iz Merida Teama iz Češke, Unior team iz Slovenije, Team Fokus iz Mađarske, Nacionalni Team Azerbejđana, Hungarian Nacionalni Team, Slovakia National Team. Odlaskom na utrke koje se održavaju u mjesecu svibnju i lipnju, a prije naše domaće utrke vodstvo kluba će i dalje ostvarivati kontakte i pokušati u Požegu dovesti što više natjecatelja iz navedenih zemalja i profesionalnih teamova, te time promovirati i biciklizam kao sport i Požegu kao grad dobrog domaćina – ističe predsjednik Igor Marač.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Luks racing team