Petak, 13 Ožujak 2015 09:38

Stjepan Grgurić četvrti puta prvak

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

5. VETERANSKO PRVENSTVO GRADA POŽEGE U ŠAHU -

 POŽEGA - U prostorijama Gradskog šahovskog kluba Požega održano je 5. Veteransko prvenstvo grada Požege, kojemu je nazočilo 10 sudionika.

Prvenstvo se igralo po Bergerovom sustavu tako da je nakon dvodnevnih nadmetanja odigrano ukupno 10 kola. Prvenstvo je sudio klupski šahovski sudac Zoran Briška koji nije imao težak posao s obzirom da su se veterani pridržavali propisanih pravila i ponašali se u skladu s normama sportskog ponašanja. Tempo igre je bio 15 minuta po igraču.

Pobjednik prvenstva je Stjepan Grgurić sa osvojenih 8 ½ bodova koji je bio prvak tri godine za redom, prošle godine kako je rekao nije se htio natjecati već se prihvatio suđenja. Drugo mjesto je osvojio Nikola Brekalo sa osvojenih 7 ½ bodova a treće mjesto je osvojio Damir Hajnelt koji je osvojio 7 bodova.

Poredak ostalih veteranskih šahista četvrti je Tomo Pavelić 5 osvojenih bodova, peto plasirani Anta Pišković 4 ½ boda, šesti je bio Stipa Svjetličić sa 4 ½ boda, sedmi Anta Krnić 2 ½ boda, na osmom mjestu Đorđe Vujović 2 osvojena boda, deveti Rafael Stanković 2 boda i posljednji Mirko Velimirović sa 1 ½ osvojena boda.

Pobjedniku Stjepanu Grguriću uručen je pehar kao najboljem igraču na turniru, dok su ostali igrači dobili prigodne nagrade, kao i najstariji igrač Đorđe Vujović. Dobre vještine umijeća igranja šaha pokazali su svi sudionici bez obzira na životnu dob i postignuti rezultat. Šah je igra koja podučava odlučnost, motivaciju i sportsko ponašanje, što su požeški veterani svojim igrama i pokazali.

Tekst/Foto: Alen Protić