Nedjelja, 18 Siječanj 2015 11:33

Prvo mjesto nije imperativ

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PLETERNIČKA SLAVIJA ZAPOČELA S PRIPREMNIM PERIODOM -

 PLETERNICA - U ponedjeljak trener Dalibor Bognar sa svojim stručnim stožerom obavio je tzv. prozivku  te nakon uvodne riječi odradio i prvi ovogodišnji trening. Prvom treningu odazvalo se 18 igrača, svi koji nisu bili prisutni su opravdano izostali radi poslovnih ili školskih obaveza. Čini se da će trener imati i dalje sve igrače na okupu jer nitko nije službeno tražio istupnicu, a isto tako čini se da neće biti niti zvučnijih pojačanja za proljetni dio natjecateljske sezone.

- Igrači prepoznaju kvalitetan rad i izuzetno pozitivnu atmosferu unutar kluba pa smo imali dosta upita gdje su igrači iz drugih sredina izražavali želju za dolaskom u naše redove. Stav čelnih ljudi u klubu je da samo pravi dokazani igrači koji će biti u startu pojačanja mogu doći u obzir ili vrlo mladi talentirani igrači koji će u budućnosti zasigurno konkurirati za početnih jedanaest u seniorskom pogonu. Ja sam izuzetno zadovoljan postojećim kadrom kojega imam na raspolaganju, između nas vlada veliko povjerenje, a u samoj momčadi postoji određena rezerva koju želim na najbolji mogući način iskoristiti u proljeće. Ponavljam da nam prvo mjesto nije imperativ, a krećemo malo ranije nego inače upravo zbog obaveza koje igrači imaju na poslu, školi ili fakultetu tako da ćemo kroz duži period zimskih priprema nekako uspjeti dovesti većinu igrača na zadovoljavajuću razinu psihofizičkih sposobnosti kako bi proljeće bilo što više na tragu jeseni. Radit ćemo u uvodnom dijelu i na vanjskim lokalitetima, ali i u dvorani kako bi pripremili dečke na velika opterećenja i utakmice koje ih očekuju tijekom pripremnog perioda – izjavio je trener Slavije Dalibor Bognar.

Očito je da Slavijašima neće puno trebati da dosegnu idealnu formu jer su gotovo svi bili vrlo aktivni u zimskom odmoru te odigrali zapažene uloge na turnirima u okolici. U finalu prestižnog turnira u požeškom Grabriku pod imenom SMC Pleternica igrali su Ivan Majetić, Tomislav Valentić, Tomislav Žuljević, Duje Tokić, Mario Abramović, Jurica Marčinković, Josip Nikolaš, bivši igrač Slavije Thomas Vidakušić i Mato Marčetić iz NK Lipa, a na turniru u Orahovici u pobjedničkoj ekipi Vallis Aurea našlo se također dosta igrača pleterničkog trećeligaša Matej Blašković, Ivan i Matej Peharda, Marko Šubara, Leo Mikić, Tomislav Žuljević, pojačani dugogodišnjim Slavijinm igračem Milanom Marčinovićem, Cibalijinim juniorom Filipom Uremovićem, mladim Josipom Solićem i Lukom Mandićem.

Tekst: Pe.Č. Foto: Alen Protić