Nedjelja, 30 Studeni 2014 11:18

Rukometni derbi pripao Novoj Gradišci

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

RUKOMET MUŠKI: 2 HRL - sjever - 9. kolo  -

 POŽEGA – NOVA GRADIŠKA 32:34 (17:14)

 POŽEGA – Dvorana Grabrik. Gledatelja 500. Suci Baić i Šuleković (oba Novska).

 POŽEGA: Ćosić, Švajda, Vlašić, Raguž 3, Balenović 4, Blagojević 1, Soldo, Tomičić 5, Didić 8, Bubalo, Grgurić 6, Mršić, Šimić 3, Đuroković, Franjić, Galić 2. Trener Dario Anić.

 NOVA GRADIŠKA: Kiš, M. Orelj 4, Mihić 6, Barun 1, T. Orelj 4, Šaško, Zaužel 4, Ivanišević 5, Čosić 2, Adamčević, Džebić, Sertić 8. Trener Ivan Sertić.

 Susret rukometaša Požege i Nove Gradiške za domaće rukometaše je bio vrlo značajan, jer s pobjedom ostaju u trci za prvo mjesto, a s porazom se mogu oprostiti od ambicija za visoki plasman. Početak utakmice je pokazao da će gosti tražiti svoju šansu u igri čovjek – čovjeka i kako je bilo dosta prostora u obrani Nove Gradiške domaći igrači su to koristili i stvarali prednost i usmjerili utakmicu u željenom cilju. Istina je da je i vratar gostiju bio dosta neuspješan, a projektili Didića i Tomičića su tresli mrežu gostiju. Činilo se da će rukometaši Požege dosta lagano doći do toliko potrebnih bodova, jer je prednost Požege bila je u pojedinim trenutcima i pet pogodaka razlike. Ipak na odmor se otišlo s prednošću Požege od tri pogotka. U drugom poluvremenu gosti očito bolje fizički pripremljeni, a u nekim situacijama uz lagani vjetar u leđa od sudačkog para, za samo osam minuta anuliraju prednost Požege. U 39. minuti Nova Gradiška prvi puta dolazi do prednosti 19:20. Narednih desetak minuta se igra gol za gol, a od 48. minute igrači Nove Gradiške polako prelaze u vodstvo, a kod igrača Požege se primjećuje nedostatak snage a individualne akcije ne daju rezultat pa gosti dolaze u 53. minuti na plus pet pogodaka 24:29. Požega se još jednom pokušala vratiti u utakmicu i u tri minute u tri navrata je došla na minus dva ( 28:30, 29:31, 30:32) no to je bilo sve. Pobjeda Nove Gradiške je zaslužena, jer su očito bolje fizički pripremljeni i znali su naći način igre kako nanijeti poraz igračima Požege. U momčadi Požege dok je imao snage istakao se Marko Didić, a kod Nove Gradiške prvi igrač je bio Marko Sertić.