Srijeda, 26 Studeni 2014 12:53

Zlatne ribolovce i karataše primio gradonačelnik

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

USPJEŠNE POŽEŠKE SPORTAŠE PRIMIO GRADONAČELNIK VEDRAN NEFEROVIĆ  -

 POŽEGA – Rezultati koje su postigli naši Požežani u sportovima koji su možda malo manje u fokusu javnosti vrijedni su pažnje. To je sportski ribolov u kojemu su naši sugrađani među 24 zemlje svijeta izborili prvo mjesto, a posebno mladi karataši koji su postigli zavidan rezultat. Oni su još na početku svoje karijere i ja svima čestitam – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, primajući u gradskoj vijećnici uspješne sportaše.

IMG 7706To je svakako dvojac Dalibor Banaj i Hrvoje Jakopčević koji su kao članovi hrvatske reprezentacije sudjelovali na Svjetskom natjecanju u šaranskom ribolovu u Portugalu, te među 72 ekipe osvojili prvo mjesto sa ulovljenih 38 šarana težine 144 kg. Lovi se 5 dana bez prestanka po sistemu ulovi i pusti. Najveća konkurencija im je bila ekipa iz Francuske koju su pobijedili u finišu.

– Ovo je svakako naša godina, jer smo od četiri kola hrvatske lige osvojili 3 zlata i jedno srebro i osvojili prvenstvo Hrvatske, te tako stekli pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu. Sudjelovali smo još ove godine na sedam međunarodnih natjecanja na kojima smo osvojili četiri zlata jedno srebro i jednu broncu. Već nekoliko godina za redom ide nam sve bolje. To je zasluga i rada ali i znanja – kaže Banaj ističući da su ta natjecanja vrlo zahtjevna, kao fizički, tako i financijski, jer je oprema samo jednog štapa oko 700 eura, a na natjecanje se nosi nekoliko garnitura, pa su nešto opreme i posudili od prijatelja. Nakon takmičenja dvije engleske tvrtke ribolovnog pribora ponudile su im sponzorske ugovore što će im ubuduće olakšati odlazak na međunarodna natjecanja.

IMG 7711Posebno raduje kada sportske uspjehe postižu najmanji sportaši, a to su rezultati Karate-do kluba Požega koje su postigli na Europskom prvenstvu i međunarodnom turniru u Brčkom. To su braća Marko i Luka Budimir, Luka Brus i Lucija Miličević koji su osvojili ukupno 3 zlatne i pet srebrnih medalja u borbama i katama, a predvodio ih je trener Zdenko Oroz, nositelj crnog pojasa, peti dan. U Brčkom se nalazi i karate akademija, pa će ovi mladi imati mogućnost dodatnih edukacija, posebno što će karate uskoro postati i olimpijski sport.

 – Postigli smo zavidne rezultate, čime smo zadovoljni, posebno što je najmlađi Luka Budimir svojim nastupom i svojom borbom oduševio cijelu dvoranu koja mu je pljeskala. Nagradili su njegovu srčanost i borbenost, a i pravi je primjer da na mladima karate ostvaruje svoju budućnost – rekao je Zdenko Oroz.