Subota, 15 Studeni 2014 10:05

Izborili plasman u 2. šahovsku ligu: "Protutnjali smo 3. ligom"

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ŠAHOVSKI KLUB "VINA MARKOTA" PLASIRAO SE U VIŠI RANG NATJECANJA  -

 PLETERNICA - Još prošle godine pleternički šahisti su se natjecali u 4. Hrvatskoj šahovskoj ligi a ovog tjedna izborili su plasman u 2. ligu! Omogućila im je to pobjeda u posljednjem kolu 3. Hrvatske šahovske lige – istok, grupa C, u Gornjim Bogićevcima gdje su u odlučujućem susretu pobijedili domaći ŠK Bedem rezultatom 4-2.

- Dobra igra cijele sezone okrunjena je u posljednjem kolu. Trebala nam je pobjeda i ona nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Više smo nego zadovoljni jer smo ove godine naprosto 'protutnjali' kroz 3. ligu. Tako smo ponovili rezultat iz 2001. godine kada smo također igrali u 2. ligi ali, na početku sezone se nismo pojačali i na kraju smo ponovo pali u niži rang. Da nam se sve to ne bi ponovilo, počeli smo već pregovore s nekim šahistima kako bi se pojačali za slijedeću sezonu – kazao je predsjednik ŠK "Vina Markota" Marijan Kanjković.

 Pobjede u Gornjim Bogićevcima su ostvarili Uroš Milurović, Nikola Brekalo i Mirko Garić, remizirali su Željko Pavlović i Marijan Kanjković, dok je poražen Zvonimir Majer. Inače, tijekom sezone za klub su nastupali Milan Živković, Zvonimir Majer, Željko Pavlović, Nikola Brekalo, Ivan Novosad, Mirko Garić, Uroš Milurović, Branko Vukoja i Marijan Kanjković. U klubu, naravno, ističu kako zasluge za uspjeh ima i glavni sponzor, tvrtka "Vina Markota" a pomogao im je i grad Pleternica.

 Konačna tablica:

 1. ŠK VINA MARKOTA 15
2. ŠK STRMAC 13
3. ŠK BEDEM 11
4. ŠK BROD 11
5. ŠK LAPJAK 10
6. ŠK ŠAHOVNICA 9
7. ŠK POSAVAC 6
8. ŠK PAKRAC-LIPIK 6
9. ŠK KOPANICA 5
10. GŠK KUTJEVO 4