Četvrtak, 03 Srpanj 2014 08:09

Vlahov i Hajpek kadetski prvaci Hrvatske

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE U ŠAHU ZA KADETE -

KAŠTEL ŠTAFILIĆ - Od 21. do 27. lipnja održano je Prvenstvo Hrvatske u šahu pojedinačno za kadete, mlađe i starije. Natjecanje je održano po švicarskom sustavu u devet kola.

U konkurenciji kadeta do 11 godina prvo mjesto osvojio je Roko Vlahov, a u konkurenciji kadeta do 9 godina starosti prvak je Erik Hajpek iz Dervišage. Uz njih dvojicu dobar rezultat je ostvario i Tibor Kakuk osvojivši 4. mjesto. Na prvenstvu su još nastupili Juraj Prevolšek, Egon Hajpek, Nora i Ivano Pisker te Ana Skukan. Pobjednici su osvojila naslov prvaka uz sedam pobjeda i dva remija i stekli pravo odlaska na svjetsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Kazahstanu ili na europsko koje će biti u Poreču.ROKO Kaštel Štafilić 2014

Uskoro će Roko i Erik biti pozvani od strane Hrvatskog šahovskog saveza na prvenstvo Europske unije za mlade kako bi u svojim dobnim kategorijama branili boje Hrvatske tijekom kolovoza u austrijskom gradu Murecku. Roka Vlahova za državno prvenstvo pripremao je njegov otac Hrvoje Vlahov dok su Erika Hajpeka pripremali Branko Kutuzović i Ivica Samardžić. Ovi su rezultati ostvareni ponajviše entuzijazmom roditelja djece koji ih prate u svemu.