Ponedjeljak, 05 Svibanj 2014 12:38

Prvi puta start u Velikoj, a cilj u Požegi

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

TRČAO SE 41. MEMORIJAL ZVONIMIR PANEŽIĆ  -

VELIKA / POŽEGA - Tradicija održavanja Memorijalne utrke Zvonimir Panežić, nije unatoč lošem vremenu i jakoj kiši, iznevjerena niti ove godine po 41. puta. Trka se inače održava na spomen prof. u požeškoj Gimnaziji, Zvonimira Panežića koji ju je pokrenuo da bi mladima približio zdravi način života i popularizirao trčanje na srednje i duge pruge. Prvi puta ove godine utrka koja je tradicionalno trči u prvom svibanjskom tjednu trčala se sa startom u Velikoj pa prema Požegi gdje je u pješačkoj zoni pripremljen i cilj za natjecatelje. Organizator, Atletski klub Požega se vodio činjenicom da će na taj način možda povećati broj zainteresiranih za utrku, no vrlo loše vrijeme nije im išlo na ruku, pa se u Velikoj na startu pojavilo 34 natjecatelja, a od ove godine utrka ima i natjecateljski karakter te je unesena u kalendar cestovnih trka Hrvatske.

Nakon starta u 10 sati ispred župne crkve u Velikoj, dionicu dugu 15,6 km, uz pratnju kiše cijelim putem, najbrže je istrčao Dejan Radanac iz Slav. Broda za 55,31. drugi je iza njega bio Josip Jurić iz Požege, sa vremenom od 1:01,06, a treći je na cilj došao Dubravko Aladić iz Đakova s vremenom 1:02,46. Odmah iza prve trojice na cilj je stigla i prva žena Ana Gudalović iz Slav. Broda, 1:04,32. Druga u konkurenciji žena je stigla Maja Marukić iz Zagreba s vremenom 1:14,30 a treća Sara Užar iz Požege s vremenom 1:24,31.
Medalje i nagrade pokrovitelja grada Požege najboljima je uručio požeški gradonačelnik Vedran Neferović, ističući veliku požrtvovnost trkača koji su uspjeli završiti trku unatoč vrlo lošem vremenu i stanju staze.