Nedjelja, 04 Svibanj 2014 13:07

Zaslužena pobjeda Slavonije u Belišću

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

3. HNL - istok - 26. kolo

BELIŠĆE – SLAVONIJA 0:3

BELIŠĆE – Gradski stadion. Gledatelja 100. Sudac Tomislav Rupčić (Đakovo).

STRIJELCI: 0:1 – Novak (57), 0:2 – Pavelić (83), 0:3 – Perošević (88. ag.)

BELIŠĆE: Dumančić, Stanić, Perak, Perošević, Žaja, Ratković, Pohižek, Skenderović, Vučički, Blažević, Arnaut (od 47. Val). Trener Pavo Strugačevac.

SLAVONIJA: Bošnjak, Pavelić, Jan Neruda, Pavličević, Tomić, Berdi, Golik (od 78. Včelik), Parmaković, Zeba, Novak (od 66. Darmopil), Peharda (od 67. Jo. Neruda). Trener Željko Mitrović.

Slavoniju je u Belišću dočekalo izuzetno loše vrijeme za odigravanje nogometne utakmice. Svega stotinjak gledatelja došlo je po jakoj kiši vidjeti susret Belišća i Slavonije. Bez obzira što je Belišće imalo unatrag 4-5 kola dobru seriju rezultata Slavonija je u utakmicu ušla s čvrstom odlukom da se u Požegu vrati neporažena. U prvom poluvremenu obje momčadi su igrali dosta čvrsto, a obrana Slavonije je bila na visini zadaće i nije dozvolila napadačima Belišća da ozbiljnije ugroze vratara Bošnjak. Slavonija je imala u četiri navrata prilike iz kojih je mogla promijeniti rezultat i to nakon probijanja bokova od strane Novaka i Peharde. Sudac Rupčić je oko tridesete minute morao dosuditi jedanaesterac za Slavoniju nakon prekršaja nad Pavelićem, ali kako se igra u gostima to se nije dogodilo i vjerojatno bi se na odmor otišlo vodstvom Slavonije. U drugom poluvremenu domaća momčad pada na fizičkom planu i to Slavonija koristi. U 57. minuti nakon centar šuta Jana Nerude, Novak na prvoj stativi zakucava loptu u mrežu Dumančića. Ulaskom u igru Mislava Včelika Slavonija dobiva na probojnosti i dva bijega Včelika dala su rezultat. U 83. minuti bijeg Včelika po desnoj strani pratio je Pavelić i kada ga je Včelik uočio na pravom mjestu uputio mu je upotrebljivu loptu koju je Pavelić poslao u mrežu Belišća. Igrači Belišća drugim pogotkom Slavonije izgubili su svaku nadu za povoljan rezultat, a u 88. minuti Včelik je ponovno pobjegao po desnoj strani i uputio oštar centaršut pred gol Belišća, a Perošević pogađa vlastitu mrežu.