Ponedjeljak, 17 Ožujak 2014 11:06

Nova pobjeda požeških rukometaša

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

RUKOMET MUŠKI: 2. HRL sjever – 16. kolo  -

POŽEGA – VIRO VIROVITICA    34:29 (18:16)
POŽEGA – Dvorana Grabrik. Gledatelja 500. Suci Garić i Soldo (oba Slavonski Brod).
POŽEGA: Ćosić, Jurić, Jurković, Raguž 4, Pešić 1, Balenović 1, Blagojević, Nekić 9, Grgurić 8, Franjić, Đurković, Rajić, Didić 4, Šimić, Galić 3, Štetić 4. Trener Dario Anić.
VIRO VIROVITICA: Đud, Kar. Godeč, Crljenić 5, Kre. Godeč 2, Mesić, Perišić 5, Rešetar, Paljar 5, Mostovac 3, Galetić, Šimić, Volenik, Berkec 9, Starčević. Trener Željko Poljak.
Požega je prema očekivanju osvojila dva boda u susretu protiv Viro Virovitice, no čini se ipak teže nego se očekivalo. U prvom poluvremenu su gosti pružili vrlo dobar otpor Požegi, a najučinkovitiji igrač Viro Virovitice je bio Berkec, koji je obrani Požege zadavao dosta muke. Ipak se na odmor otišlo s prednošću domaćih rukometaša od dva pogotka.
U drugom poluvremenu domaći rukometaši igraju bolje, a najveću podršku su imali u vrataru Rajiću i polako su stvarali prednost. Gosti su očito bez dovoljno kondicije i to su igrači Požege iskoristili, pa su jedan period igre imali do sedam pogodaka prednosti. Velika razlika omogućila je treneru Požege Dariju Aniću da u vatru pošalje i mlađe igrače. Na kraju zaslužena pobjeda Požege u borbi za vrh tablice. Kod Požege istakli su se Rajić, Nekić i Grgurić, dok je kod gostiju najbolji bio Berkec.

- Uvjerljivi 34:29 s obzirom da zadnjih 5 minuta su igrali igraći sa klupe, tako da je pobjeda mogla biti i uvjerljivija. Utakmica nije bila takva bila je teška, sigurno dobrih 40, 45 minuta smo se borili sa vrlo borbenom ekipom Virovitice, ja im čestitam na borbenosti, to je mlada brza ekipa koja igra atraktivan brz rukomet i stvarno mogu reći bila je teška utakmica - rekao je trener Požege Dario Anić

Šanse za ulazak Požege u 1. HRL su velike, ali o samom ulasku u višu ligu će odlučivati sami o sebi te međusobni susreti Ivaneca i Borova.

- Mi moramo dobiti sve do kraja, računica je takva ako pobjedimo sve utakmice, Ivanec i Borovo imaju teška gostovanja i međusobne susrete gdje će gubiti bodove i tu mi tražimo svoju šansu za prvo mjestu i odlazak u 1. HRL - dodao je na završetku Anić