Utorak, 18 Veljača 2014 14:16

Teško do pobjede

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

2.HRL sjever muški  -
 

POŽEGA – KOPRIVNICA    22:21 (12:11)
POŽEGA – Dvorana Grabrik. Gledatelja 350. Suci: Feletar (Bjelovar) i Rendulić (Kutina).
POŽEGA: Čocić, Jurić, Jurković 4, Raguž 1, Balenović 2, Blagojević, Nekić 4, Franjić, Grgurić 2, Rajić, Đuroković, Pešić, Didić 4, Šimić, Galić 5, Štetić. Trener Dario Anić.
KOPRIVNICA: Lober 5, Zrakić, S. Horvat, Juratović, Hunjak 3, L. Peričić, Karković 6, Grgec 5, Baniček 2, Cmarko, ranjić, Grašić, Markovinović, Hmelina, B. Peričić, J. Horvat.
Trener Nenad Smiljanec.
Prvu utakmicu u proljetnom dijelu prvenstva rukometaši Požege odigrali su u dvorani Grabrik protiv vrlo dobre momčadi iz Koprivnice. U otvaranju utakmice bolje su se snašli gosti i vrlo brzo preuzeli igru u svoje ruke, koja im je osigurala rezultatsku prednost u jednom trenutku i 4 pogotka (4:8). Takav razvoj utakmice je nagovještavao da bi to mogla biti vrlo teška utakmica za domaće rukometaše u želji da osvoje 2 boda. Gosti su se predstavili kao vrlo brza i pokretljiva momčad, a domaći rukometaši su teško uspjevali parirati ovakvom načinu igre. No kako se bližio kraj prvog poluvremena domaći rukometaši su uz puno muke stigli zaostatak, da bi jedini put bili u vodstvu pred kraj poluvremena i na odmor se otišlo s pogotkom prednosti za Požegu. Drugo poluvrijeme je bilo neizvjesno i niti jedna momčad nije imala značajniju prednost, iako su igrači Požege diktirali tempo. Vrlo žustra igra s obje strane rezultirala je brojnim isključenjima te puno tehničkih grešaka s obje strane. Gosti su imali posljednji napad i priliku da osvoje jedan bod, no na sreću domaćih rukometaša lopta se od Rajića odbila u ruke Didiću i to je bio kraj strahovanja gledatelja u dvorani Grabrik, nakon čega je uslijedilo veliko slavlje domaćih rukometaša.