Ponedjeljak, 04 Studeni 2013 11:08

3. HNL Istok - 12. kolo

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Nova pobjeda Lipika

LIPIK – GRANIČAR   2:0

LIPIK – Igralište Lipik. Gledatelja 100. Sudac Matić (Osijek), pomoćnici Fratrić i Dujak.

STRIJELCI: 1:0 – Cerovečki (3.-11m), 2:0 – Turkalj (23).

LIPIK: Krizmanić, Komljenović (od 67. Poliganović ), Kašljević , Golubić, Kužilek , Cerovečki,  Starčević, Kraljević (od 85. Podunavac), Poletto, Turkalj (od 75. Bešlić), Rekavić. Trener Željko Rebrović.

GRANIČAR: Vincetić,  Babić,  Miličić  (od 21. Kovačević ), Matijević, Bukovac , Kegalj, Vučičević (od 79. Dandić), Petričević, Baotić, Tomšić (od 85. Mandić ), Lotar . Trener Hrvoje Lončarević.

IGRAČ UTAKMICE: Danko Cerovečki.

Sve što je bilo značajnije na utakmici Lipika i Graničara dogodilo se u prvih 45 minuta. Lipik je otvorio utakmicu samo kako se poželjeti može. Već u 3. minuti Lipik je došao u vodstvo. U jednom od prvih napada domaćih Golubić je povučen u kaznenom prostoru Graničara i sudac Matić je pokazao na jedanaesterac. Najstrožu kaznu uspješno je izveo Cerovečki, koji je uputio loptu po sredini gola, a vratar gostiju se bacio u desnu stranu i lopta je završila u mreži. Desetak minuta nakon vodećeg pogotka Lipik je imao sto postotnu priliku za povećanje rezultata. Na pas Kraljevića sam pred Vincetićem se našao Cerovečki. Cerovečki se odlučio na lob udarac, ali ovoga puta Vincetić se nije dao prevariti i loptu je odbio u korner. Lipik je povećao rezultat u 23. minuti iz prekida. Slobodni udarac s oko 20 metara od gola gostiju s desne strane izveo je Turkalj na način da je snažno šutirao pored živog zida i lopta je završila u maloj mrežici Vincetića. Lipik je u 32. minuti imao novu priliku za povećanje rezultata. Dobar pas Cerovečkog prema Golubiću, koji šutira iz vrlo povoljne pozicije, ali Vincetić ponovno dobro reagira i lopta odlazi u korner. U drugom poluvremenu Lipik zadovoljan rezultatom igra dosta bezopasno, iako je imao dvije prilike za popraviti gol razliku nije u tome uspio. Gosti su praktički bili bez prave prilike da ugroze vrata Lipika. Na kraju zaslužena pobjeda domaćina i nova tri boda u borbi za gornji dio tablice.

 

Samo bod u Našicama

NAŠK – SLAVONIJA   0:0

NAŠICE – Gradski stadion. Gledatelja 100. Sudac Rupčić (Đakovo).

NAŠK: Petrović, Barišić, Bibić (od 58. Tomaš), Šundalić, Kubaček (od 88. Slivečko), Vučemilović (od 88. Knežević), H. Galinec, Šulava, Mijatović, Nekić, Hećimović. Trener Milan Vuica.

SLAVONIJA: Pavić, Pavelić, Jan Neruda, Berdi, Šulc (od 88. Jo. Neruda), Golik, Peharda (od 56. Včelik), Parmaković, Zeba, Ergotić, Novak (od 76. Darmopil). Trener Željko Mitrović.

Na gostovanju u Našicama Slavonija je bila bliže pobjedi od domaćina. Prvo poluvrijeme je bilo u znaku Slavonije, a prvu priliku za pogodak je imao Pavelić u 12. minuti kada se našao sam pred domaćim vratarom Petrovićem i nije uspio zatresti mrežu Našičana. Još jednu priliku imao je Peharda no njegov šut je završio pored stative. U drugom poluvremenu Našk je preuzeo inicijativu, koja ni je bila od velike koristi, jer nije stvorio pravu priliku za pogodak, prije svega zbog dobre igre obrane Slavonije. Ako je tko izgubio dva boda u ovoj utakmici onda je to prije Slavonija nego Našk jer je imala najbolju priliku na utakmici. No i bod s gostovanja je dobar jer je napravljena serija od četiri utakmice bez poraza.

 

Bod izvukli u zadnjoj minuti

SLAVIJA – ĐAKOVO CROATIA  1:1

PLETERNICA – Igralište S. Z. Šivo. Gledatelja 150. Sudac Novosel (Osijek).

STRIJELCI: 0:1 – Borko (69), 1:1 – Tokić (90).

SLAVIJA: Petković, Kvaternik, Jelčić, Majstorović (od 60. Vukoja), Ančurovski, Tokić, Valentić, Ravlič (od 69. Abramović), Peharda, Marčinković, Dav. Žafaranić (od 54. Jakovljević). Trener Dalibor Bognar.

ĐAKOVO CROATIA: Begović, Novoselić, Križanović, K. Lulić, Mezeji, Stipanović, Borko, Kovačić (od 50. Radić), Grgačević, Krajček (od 26. Čavala), Nikolić (od 83. R. Lulić). Trener Damir Lelas.

Nogometaši Slavije nisu iskoristili prednost domaćeg terena i ostvarili pobjedu u susretu protiv Đakovo Croatie s kojom bi se bodovno odvojili na tablici od klubova gornjeg dijela tablice. Utakmica je protekla u terenskoj nadmoći igrača Slavije koji su teško dolazili u priliku za pogodak, jer su se gosti opredijelili na zatvoreniju varijantu igre i preko kontra napada pokušali ugroziti vratara Slavije Petkovića. U prvom poluvremenu mreže su mirovale, a u nastavku utakmice Slavija je pojačala svoj pritisak na vrata Đakova. Kada se najmanje očekivalo gosti su došli u vodstvo. Borko je iskoristio jedan kontra napad gostiju i lopta se našla u mreži Slavije. Nakon vodstva gostiju Slavija pojačava pritisak no sve do samog kraja utakmice nije uspjela izjednačiti rezultat. U 90. minuti Tokić je iz slobodnog udarca s oko 20 metara šutirao vrlo precizno i lopta se našla iza leđa solidnog vratara Đakovo Croatia Begovića i tako spasio barem bod u utakmici u kojoj se očekivalo da će Slavija osvojiti tri boda.