Nedjelja, 27 Listopad 2013 13:37

3. HNL Istok - 11. kolo

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Treća uzastopna pobjeda

SLAVONIJA – BELIŠĆE     2:0

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 150. Sudac Kuzmić (Slav.Brod).

STRIJELCI: 1:0 – Golik (6), 2:0 – Peharda (82).

SLAVONIJA: Pavić, Pavelić, Jan Neruda, Pavličević (od 71. Peharda ), Berdi, Šulc, Golik, Darmopil (od 60. Jo. Neruda ),  Žuljević (od 53. Včelik ), Zeba, Ergotić. Trener Željko Mitrović.

BELIŠĆE: Dumančić, Vučički, M. Žaja (od 67.Kovačević), Perak, Perošević, K. Žaja, Ratković, Pohižek, Takalić(od 46. Milić ), Blažević, Arnaut (od 46. Val ).Trener nema.

IGRAČ UTAKMICE Kristijan Golik.

Prekrasan dan nije izmamio više od oko 150 ljubitelja nogometa na igralište Slavonije u susretu protiv Belišća. S jedne strane su možda i napravili dobro što su to vrijeme iskoristili za neku kvalitetniju aktivnost u kojoj su mogli više uživati, nego što su im ponudili igrači obje momčadi. Početak utakmice je ipak više obećavao od ponuđenog. Domaći igrači su već u 4. minuti imali priliku za vodstvo, ali je Golik s svega 6-7 metara od vrata Dumančića nekontrolirano loptu poslao pored gola. Golik se u 6 minuti iskupio za promašaj. Slobodan udarac za Slavoniju s oko 20 metara od vrata Belišća po sredini terena izveo je Golik. Iako su gosti postavili živi zid Golik je iznenadio gostujućeg vratara Dumančića i loptu poslao u njegov kut, dok je ovaj očekivao udarac preko živog zida, pa je tako Dumančić ostao nepomičan. Nakon vodstva Slavonije ponovila se slična igra kao i protiv Oriolika. Slavonija je stala, Belišće je uspostavilo ravnotežu, no bez pravih prilika za pogodak uz puno grešaka u predaji lopta s obje strane. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao.

Početkom drugog poluvremena nešto bolja igra s obje strane, a Slavonija je prvi ozbiljniji šut na vrata Dumančića uputila u 55. minuti s oko 30 metara preko Šulca, no Dumančić je loptu odbio u korner. U slijedećoj minuti prilika za Včelika, koji je s lijeve strane s oko 13-14 metara gađao suprotni gornji kut, a Dumančić je krasnom paradom spasio svoja vrata. Gosti su ozbiljnije uzvratili u 69. minuti kada je s oko 25 metara malo s desne strane Ratković iz slobodnog udarca pogodio gredu. U 82. minuti Slavonija je postigla drugi pogodak i praktički riješila pitanje pobjednika. Pavelić je po desnoj strani izbacio Pehardu u kazneni prostor Belišća. S vrata je na loptu krenuo Dumančić, a jedan od obrambenih igrača Belišća je pokušao omesti Pehardu. Kada se činilo da će obrana Belišća riješiti problem, nesporazumom igrača gostiju i Dumančića, lopta je došla do Peharde, koji je šalje u prazna vrata i 2:0 za Slavoniju. Najbolju priliku na utakmici da se upiše u listu strijelaca imao je u 87 minuti Blažević, koji je izbio sam pred Pavića na nekih 10 -11 metara i šutirao pored gola. Pobjeda Slavonije je zaslužena, no da igra mora biti bolja tu dileme nema.