Ponedjeljak, 09 Ožujak 2020 09:27

ŠAH: Kup Požeško-slavonske županije u šahu

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

IMG 0973

U organizaciji Šahovskog Saveza Požeško-slavonske županije i domaćina ŠK “Pakrac-Lipik”, u subotu 7. ožujka 2020. u vrlo ugodnom ambijentu Multikulturalnog centra u Lipiku odigran je Kup Požeško-slavonske županije u šahu.
Nastupilo je šest klubova: ŠK "Pakrac- Lipik", ŠK Vina Markota, ŠK Čaglin, GŠK Kutjevo, ŠK "Lapjak-Velika", ŠK Brestovac. Ekipni turnir igrao se na 4 ploče u kombinaciji: prva 3 kola Berger, zadnje (4. kolo) eliminacija. Maksimalan broj prijavljenih igrača u osnovnom sastavu je 6. Plasman je sljedeći:

Za 5. mjesto: ŠK “Čaglin”- ŠK “Brestovac” 4-0
Za 3. mjesto: ŠK “Pakrac-Lipik”- GŠK “Kutjevo” 4-0
Finale: ŠK “Vina Markota”- ŠK “Lapjak - Velika" 2-2
Nakon napetih partija u finalnom dvoboju i neriješenom rezultatu pobjednikom je proglašena ekipa ŠK ”Vina Markota” iz Pleternice zbog boljeg dodatnog kriterija (bolji rezultat na prve dvije ploče). Ključni bod donio je pleternički nacionalni majstor Mile Maras.
Pobjednička ekipa nastupila je u sastavu: Mile Maras (3/3), Hrvoje Vlahov (1/2), Uroš Milurović (2,5/3), Željko Pavlović (2/3), Ivan Novosad (1/1) i Marijan Kanjković.IMG 0972

Konačni poredak:
1. ŠK “Vina Markota” Pleternica
2. ŠK “Lapjak" - Velika
3. ŠK “Pakrac-Lipik”
4. GŠK “Kutjevo”
5. ŠK “Čaglin”
6. ŠK “Brestovac"

Organizator se potrudio da tijekom čitavog natjecanja osigura napitke i grickalice, a nakon natjecanja po skupinama priređen je i zajednički ručak. Nakon odigranog Kupa svi sudionici pohvalno su se izrazili o organizaciji što daje poticaj županijskom savezu za dalji rad.