Četvrtak, 24 Listopad 2019 11:36

Želji bod u Lipiku, Vuksanović odnio bod u Oprisavce

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA BROD – POŽEGA – 9. kolo - 

Prve tri utakmice devetog kola Međužupanijske lige Brod – Požega protekle su uglavnom u prijateljskom tonu, pa su na dva terena podjeljeni bodovi. U onom trećem, igranom u kasnijem terminu Kuzmica je uvjerljivo nadigrala Tomislav.

KUZMICA – TOMISLAV 3:1

Na krilima raspucanog Andrije Lucovića Kuzmica je stiga do nove pobjede kojom je učvrstila svoj status najbolje momčadi iz Požeško slavonske županije. Lucović je postigao dva pogotka, u 28. i 61. minuti, a samo dvije minute nakon drugog goste u igru vraća Dario Živić. Debelo u sudačkom dodatku Kuzmičani su s igračem manje potvrdili pobjedu golom Luke Rotima.

– Danas je do izražaja došla volja i borbenost mojih igrača na čemu im zaista čestitam. Odigrali smo stvarno dobru utakmicu protiv jakog protivnika, osim tri gola imali smo još nekoliko dobrih prilika tako da je naša pobjeda potpuno zaslužena – za Sportalo je rekao trener Kuzmice Ivo Papak. 

– Još jednom se potvrdilo staro nepisano nogometno pravilo, kad ne zabiješ – dobiješ. U prvom poluvremenu smo imali četiri odlične prilike, nismo ih zabili pa smo gubili 1:0. U nastavku smo krenuli još odlučnije pa ponovno dobili gol. Nakon što smo smanjili igralo se samo na polovini domaćina, no ponovno nemamo završnicu i onda u zadnjim minutama primamo gol kao pioniri  – izjavio je novi trener Tomislava, Krešimir Salamon.

LIPIK – ŽELJEZNIČAR 0:0

Dočekali smo i taj gostujući bod Željezničara. Iako je Lipik dominirao, stvarao šanse na kraju nije uspio svladati raspoloženog Tomislava Kneževića. Lipik je ovim remijem definitivno prokockao priliku da se priključi vrhu, nakon poraza od Slavonca, ovo su novi prokockani bodovi na svoma terenu, a to se u ovako ujednačenoj ligi ne nadoknađuje. S druge strane Bricina momčad je u sve boljoj formi, sada to već izgleda jako dobro po njih!

– Stvorili smo pregršt prilika ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Gosti su ostvarili što su planirali, zatvorili su se, branili i na kraju izdržali na čemu im čestitam. Ništa, nećemo praviti dramu od ovoga, to je nogomet, događaju se i takvi dani kad sve napraviš dobro a ne možeš zabit gol – kazao je Ognjen Kafka, trener Lipika. 

– Danas smo imali neke igrače koji su po prvi put bili u kadru, ali su i oni i svi ostali odigrali jako dobro. Lipik je bio puno bolja momčad, imali su dosta šansi ali smo mi borbom, zalaganjem i dosta dobrim blokom zaslužili ovaj bod – poručio je Boris Brica, trener Željezničara. 

SLAVONAC – ZADRUGAR 2:2

Odlična utakmica u Bukovlju, puna lijepih poteza, s četiri pogotka, preokretima i dramom u završnici. Krenulo jeodično za goste, u 15. minuti prednost im je donio Tomislav Galovac koji ne prestaje tresti mreže! Kad su se gosti ponadali da će na odmor s prednosti, poravnanje Slavoncu donosi Danijel Martić. U završnih desetak minuta domaćin ulazi s igračem manje, no to ne spriječava Josipa Padrića da u 89. minuti pogodi za 2:1. Sada se domaćin ponadao veselju, no u sudačkom dodatku ukazao se Krešimir Vuksanović i odnio bod put Oprisavaca.

– Što reći kad drugi put za redom ovako izgubiš utakmicu, odnosno bodove? Dobro smo igrali od početka, ali je gost prvi došao do prednosti nakon još jedne naše kardinalne greške. Nakon toga je bilo jako teško vratiti se, oni su odlično stajali u bloku ali smo prije poluvremena uspjeli izjednačiti. Onda smo sretno  psretno poveli u samoj završnici, već smo se veselili pobjedi pa još jednom naučili da nije kraj dok nije kraj. Stvarno velika šteta za ova dva boda, ali to je nogomet, vjerujem da će nam sreća negdje i vratiti – za Sportalo je rekao Mario Petrović, trener Slavonca.

– Danas smo došli neopterećeni rezultatom jednoj od najboljih ekipa u ligi. Domaćin je imao loptu u nogama, a mi smo se orijentirali na kontru i polukontru što nam je i uspijevalo. Na kraju neriješno koje je i najrealnije. Suđenje je bilo korektno, domaćinu sretno dalje – komentar je trenera Zadrugara Josipa Lončarevića. 

U nedjelju su odigrane posljednje četiri utakmice devetog kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega. Svačić je u Gornjoj Vrbi tražio pobjedu i učvršćivanje na vrhu, Mladost je bila domaćin Hajduku, Sikirevci Požegi, a u Kaptolu je igran susjedski derbi.

MLADOST – HAJDUK 2:1

Hajduk se predstavio u izvrsnom izdanju, no kući je otišao praznih džepova. Mladost je na svom terenu zaista moćna što su Rosandićevi puleni pokazali i danas. U 23. minuti Josip Mijić donio je prednost Sibinjcima, a u 38. sjajni mladi napadač Hajduka Franko Zandona još jednom pokazuje da sa samo 19 godina može imati kontinuitet postizanja golova, pred njim je sigurno lijepa nogometna budućnost. Na njegovu i žalost njegovih suigrača nije to bilo dovoljno, četiri minute nakon njega pogađa stasiti Ilija Vrbanić za vodstvo, a pokazalo se i pobjedu Mladosti. Ne samo za pobjedu, nego i skok na vrh prvenstvene ljestvice koji dijele sa Slavoncem.

– Gosti mlada ambiciozana ekipa, imali su svoje prigode ali smo ih uspjeli spriječiti. Mi smo bili agresivni ali korektni, uspjeli smo ih držati na distanci, iskoristili smo svoje dvije od još nekoliko prilika i zasluženo pobjedili. Bitno mi je da se nitko ne žali i da smo odigrali tvrdu mušku i nadasve fer utakmicu, a gostima želim puno sreće u daljnjem takmičenju – rekao je nakon susreta Dinko Rosandić, trener Mladosti. 

– Bolan poraz jer smo dobrom igrom, unatoč teškom terenu stvorili puno izglednih i stopostotnih šansi od kojih smo samo jednu iskoristili. Zaista je teško gubiti ovakve utakmice. Dečkima nemam što prigovoriti, željeli su tu pobjedu, međutim i dalje se mučimo sa realizacijom. Domaći su bili vrlo korektni te im čestitam na tome i na pobjedi – komentar je Siniše Grubišića, trenera Hajduka. 

OMLADINAC – SVAČIĆ 1:0

Svačić je propustio priliku zasjesti samostalno na vrh MŽNL, Omladinac se pokazao kao momčad koja ima glavu i rep, kao momčad koja je na svom terenu sjajna i na kraju je došao do sva tri boda. Pogodak koji mu ih je osigurao postigao je Stipo Glavaš u 63. minuti, a domaćin je stigao i zapucati kazneni udarac za uvjerljivijiu pobjedu.

– Utakmica prava prvenstvena gdje smo promašili penal i imali još nekoliko prilika. Mislim da smo danas zasluženo slavili. Slatniku sretno dalje – mišljenje je Ivana Pavkovića, trenera Omladinca. 

– Zaslužena pobjeda domaćina, bili su bolji za taj jedan gol, a mi smo danas odigrali najlošiju utakmicu u prvenstvu! Još jednom čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi – kazao je nakon utakmice Mario Tadić, trener Svačića. 

KAPTOL – JAKŠIĆ 3:1

Susjedski derbi definitivno je mogao zadovoljiti gledatelje, posebno domaće koji su na kraju slavili vrijednu pobjedu svojih ljubimaca. Bolje je krenulo za goste kojima je sretna bila 13. minuta u kojoj je Stjepan Šilhan zabio prekrasan pogodak. U samoj završnici prvog dijela iskusni Mile Pavelić poravanava na 1:1, a u nastavku slavlje Kaptolu donose Fabrio Novak i Branko Sadilek koji je postigao svoj osmi ovosezonski gol čime se na vrhu liste strijelaca izjednačio da Velimirom Švarićem.

– Igrali smo dosta dobro u prvom dijelu, dominirali smo ali nas je Jakšić iskontrirao i Šilhan je zabio sjajan pogodak pa je Jakšić otišao s prednosti na odmor. U nastavku smo zaigrali još bolje, pokazali smo karakter, nadigrali goste i zasluženo došli do vrijedne pobjede. Mislim da je mnogobrojna publika zaista mogla uživati, po prekrasnom vremenu vidjeli su dvije momčadi koje su se nadigravale i pružile jako dobar nogomet – izjavio je trener Kaptola Krešo Poleti. 

SIKIREVCI – POŽEGA 3:0

Krivulja forme je vukla prema ovakvom raspletu, Sikirevci iako bez boda u posljednjih su nekoliko kola pokazivali da se bude, dok je Požega nakon sjajnog starta krenula prema dolje. To se i pokazalo, Labakova momčad odigrala je odličnu utakmicu, vrlo rano su slomili Požežane s dva gola u uvodnih 21ak minuta. Prvi je postigao Matej Knežević u 8. minuti, a drugi Filip Lekić u 21. Potonji je u nastavku, u 76.  minuti ugasio sve nade gostiju i postavio konačni rezultat.

– Zaslužena pobjeda domaće ekipe koja je u ovu utakmicu uložila puno više želje što im je i donjelo rezultat. Igru moje ekipe nema svrhe komentirati jer nismo ništa ni pružili. Ostaje nam samo da se potrudimo u domaćim utakmicama i kraj jesenskog djela dočekamo sa kojim bodom više. Domaćinima još jednom čestitam na zasluženoj pobjedi – rekao nam je Krunoslav Podoljak, trener Požege. 

Izvor: sportalo.hr

mžnl 9 kolo