Nedjelja, 23 Lipanj 2019 12:26

Postavili i treću spomen ploču za Ivana Čuljka koji je bio igrač NK Parasana iz Golobrdaca

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

3. MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR NK PARASAN ZA POGINULE HRVATSKE BRANITELJE  -

GOLOBRDCI – NK Parasan dvije godine već odigrava Memorijalni nogometni turnir posvećen dvoji poginulih hrvatskih branitelja iz toga mjesta, Jozi Koutni i Ivici Zovko. U susret 3. memorijalnom turniru dodali su i treću spomen ploču za poginulog branitelja iz susjednog sela, Ivana Čuljka, koji je bio igrač NK Parasan iz Golobrdaca.  

Na ovaj 3. turnir odazvale su se osim domaćina, NK Croatia iz susjednih Mihaljevaca, NK Posavac iz Davora i NK Velebit iz Žabice iz Like sa kojima Parasani održavaju sportske i prijateljske susrete.

Prije turnira kod spomenika ispred Društvenog doma položeni su vijenci i zapaljeni lampioni. Pokrovitelj turnira bila je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, u čije je ime vijence položio njen izaslanik, saborski zastupnik Franjo Lucić koji je turnir i proglasio otvorenim. Vijence su položili roditelji i rodbina poginulih branitelja, ispred Požeško-slavonske županije zamjenik župana Vedran Neferović, ispred grada Požege zamjnik gradonačelnika Ferdinand Troha, predstavnici Ministarstva branitelja, vojarne 123. brigade, Policijske uprave Požeško-slavonske, udruga iz Domovinskog rata i Koordinacije braniteljskih udruga, Mjesnog odbora Golobrdci, Nogometnog kluba Parasan i brojni mještani. Nakon polaganja vijenaca molitvu uz spomenik održao je kapelan župa Sv Terezije Avilske iz Požege, vlč. Dejan Ilić. Sve okupljene pozdravio je Darko Zovko, predsjednik Organizacijskog odbora obilježavanja i memorijalnog turnira.

Nakon poslijepodnevnog igranja turnira, pobjednik je bio domaćin NK parasan, drugo mjesto zauzeli su NK Posavac iz Davora, treće mjesto susjedi iz NK Croatia Mihaljevci, a četvrto mjesto zauzeli si nogometaši NK Velebit iz Žabice. Za najbolji golmana proglašen je  Blaž Supan iz NK Parasan, a za najboljeg igrača proglašen je Tomislav Marjanović iz NK Posavac. Pobjednici i najbolji igrači nagrađeni su peharima i zahvalnicama. Nakon turnira održana je svečana večera i druženje uz glazbeni Premium band.