Nedjelja, 14 Travanj 2019 11:03

Pleternička Slavija bolja od Bjelovara

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

3. HNL Istok – 22. KOLO - 

PLETERNICA - U 22. kolu 3. HNL Istok nogometaši Slavije ugostili su NK Bjelovar i očekivano došli do pobjede kojom su potvrdili sjajnu proljetnu formu, ali i vjerojatno osigurali primarni ovosezonski cilj a to je ostanak, odnosno plasman u novu, redizajniranu 3. HNL u sljedećoj sezoni.

SLAVIJA – BJELOVAR 3:1

Stadion S.Z.Šivo, 150 gledatelja

Glavni sudac: Dumančić (Prkovci, Pomoćnici: Vučko (Otok), Nikolić (Županja)

Strijelci: 1:0 H. Ančurovski (15), 2:0 Abramović (56, 11m), 3:0 H. Ančurovski (59), 3:1 Nikšić (73)

Slavija: Petković, Kvaternik, Gomerčić, Šubara, V. Ančurovski (od 60. Ognjenčić), Kocijan (od 76. Grbeš), Peharda, Solić, Nikolić, H. Ančurovski (od 85. Mikić), Abramović

Trener: Damir Bognar

Bjelovar: Beljan, Lee (od 81. Đipalo), Jozić (od 72. Blažic), Pranjić, Nreca, Rajić, Ostrman, Šantalab, Barešić, Nikšić, Pleić

Trener: Alen Mrzlečki

Odličnu utakmicu odigrala je Slavija i zasluženo došla do nove pobjede koja joj nije donijela puno što se tiče pozicije na tablici, ali je što se tiče bodovnog učinka i mirnoće do kraja sezone. S ova tri boda Pleterničani su pobjegli Koprivnici na objektivno nedostižnih 12 bodova. Odlično su Plavi otvorili utakmicu, nanizali su nekoliko jako opasnih situacija u uvodnih 10ak minuta ali je goste u životu uz sreću držao vratar Beljan. Gostujuća obrana slomljena je u 15. Minuti kad je sjajan potez povukao Hrvoje Ančurovski. Primio je loptu na 7-8 metara od gola, sjajno okrenuo čuvara i rutinski pogodio za vodostvo. Do odmora nije bilo promjena rezultata, a onda ponovno otvaranje Slavije na najbolji mogući način, na 2:0 podebljao je Mario Abramović s bijele točke, da bi u 59. minuti Hrvoje Ančurovski zacementirao pobjedu i status najboljeg pojedinca utakmice. Do kraja su gosti samo ublažili poraz, ništa više od toga nisu mogli.

Slavija je sada na 11. mjestu sa 28 osvojenih bodova, samo četiri iza četvrtoplasirane Slavonije, pa već sada polako s nestrpljenjem očekujemo međusobni ogled u 26. kolu, 11. svibnja u Pleternici.

(AGM Kruna)