Banner 750x94 KULENOVA

JUMBO 500X240

Breadcrumbs

Četvrtak, 11 Travanj 2019 09:13

Kuglači obilježili Dan županije

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - U suradnji Gradskog kuglačkog saveza i županije Požeško – slavonske, na Gradskoj kuglani u Požegi, odigran je kuglački turnir povodom dana Požeško – slavonske županije. Nastupilo 16 ekipa, a po prvi puta na nekom od turnira uključene su sve udruge koje koriste gradsku kuglanu, na što su organizatori posebno ponosni.

- Priključili su nam se i kuglači ekipe Slavonski banovac iz Pakraca, što nam je posebno drago, jer na taj način još više učvrščujemo sportske i prijateljske veze unutar županije. Natjecanje je proteklo u sportskom druženju i navijanju. Bodrili smo jedni druge jer konačni plasman je bio najmanje važan. Navijali smo da svakome padne čunj više, da ostvari što bolji rezultat (takvi smo mi kuglači). Igrali smo kako kažemo mi kuglači „jednu stazu“ 15 hitaca u pune + 15 u čišćenje – istaknuo je Hrvoje Bakić, tajnik GKS-a Požega.

Ekipu su sačinjavala 4 igrača, a u takvom sustavu najbolje su se snašli i odigrali kuglači kuglačkog kluba „Nove nade“ i s ukupno 534 oborena čunja zasluženo osvojili 1. mjesto.

KK „Croatia“ iz Mihaljevaca iznenadila je mnogo učesnika i gledatelja turnira, naime odigrali su vrlo solidno i s 514 čunjeva osvojili „srebro“.

Za 3. mjesto borba se odvijala do posljednjeg hitca. Dvije ekipe su imale isti broj srušenih čunjeva, 506, ali zahvaljujući manjem broju promašaja kuglači KK „Požega“ osvojili su „broncu“ ispred KK „PPK Kutjevo“, koje se ovaj puta moralo zadovoljiti „drvenom“ medaljom. Gosti iz Pakraca završili su na 5. mjestu, a slijede ekipe: kuglački klub Hrast, Elpidio, Zlatni lug, Obrtnik, Elektra, HVIDR-a, INA – Požega, Udruga gluhih i nagluhih osoba Požeško – slavonske županije i Obrtnik – mladi.

- Na ekipu Obrtnik – mladi smo posebno ponosni jer brane boje našeg Grada i na državnim i regionalnim natjecanjima, a ponosni smo i na naše dame iz ženskog kuglačkog kluba „Vallis aurea“ koje neumorno treniraju i učestvuju na svim događanjima na kuglani. Ništa manje važna nije bila niti ekipa Saveza slijepih i slabovidnih osoba, koja je odigrala ovaj turnir prema njihovim propozicijama igrajuči 30 hitaca u pune – dodao je Bakić.

Na kraju su dodjeljenji pokali za najbolje, a iste je uručio župan požeško – slavonski, Alojz Tomašević, koji se s nekoliko prigodnih riječi obratio pobjednicima i učesnicima turnira. Posebno je zahvalio organizatoru, Gradskom kuglačkom savezu na čelu s predsjednikom Miroslav Crnjac i svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji turnira. Svim učesnicima se zahvalio na odazivu i s nadom da će ovaj turnir postati tradicionalan, dao obećanje kako će Požeško – slavonska županija i dalje biti suorganizator i pokrovitelj ovog turnira.