Nedjelja, 18 Studeni 2018 10:18

Slavija i Zrinski bez pogodaka

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

3. HNL ISTOK - 14. kolo - 

SLAVIJA – ZRINSKI 0:0

Pleternica, stadion Stjepan Zdenko Šivo

Suci: Bednjanec (Slavonski Brod), Sokić (Nova Gradiška), Gašparić (Virovitica)

Gledatelja: 100

Slavija: Petković, Kvaternik, Ognjenčić, Tokić, V. Ančurovski, Martinović, Bognar, Peharda, Solić, H. Ančurovski (od 57. Marčinović), Abramović

Trener: Damir Bognar

Zrinski: Hnatek, Mihaljević, Fehir, Matković, Bagarić, Kovačević, Lukačević, Dos Santos, Majdiš, Filipović, (od 69. Kvesić), Kukučka (od 80. Bračko)

Trener: Antun Labak

U posljednjem domaćem susretu ove jeseni nogometaši Slavije odigrali su susret bez pogodaka protiv vrlo dobre momčadi Zrinskog iz Jurjevca.

Prvo poluvrijeme proteklo je u rovovskoj borbi, niti Bognar niti Labak nisu puno riskirali pa je teško izdvojiti neku konkretniju prigodu bilo pred Petkovićem bilo pred Hnatekom. Tek je u završnici jedan veliki nesporazum u domaćoj obrani mogao postati velika opasnost, ali gostujući Brazilac Dos Santos je ipak zaustavljen prije ulaska u kazneni prostor. Inače, upravo je Brazilac bio prvo ime prvog poluvremena, dobro je namučio domaću obranu, pokazao da je sjajan napadač, upravo ono što nedostaje Slaviji. Pleterničani su odigrali dobro prvo poluvrijeme, nisu gostima dozvolili ništa prema naprijed, a nekoliko su puta vrlo dobro došli u kazneni prostor gostiju, no tamo se taj nedostatak klasičnog napadača pokazao kao veliki minus.

U drugom dijelu ipak bolji nogomet, ali se na velike prilike čekalo do završnih 20 minuta. U 72. je Dos Santos imao priliku kakvu samo poželjeti može. Dobio je odličnu loptu iza leđa pleterničke obrane, po sredini gola je izišao sam pred Petkovića ali kapetan Slavije sjajnom reakcijom čuva svoju mrežu, ali se lopta odbila samo do Kvesića koji je u igru ušao nekoliko minuta ranije. Nakon ne baš sjajnog primanja, obrana Slavije je stigla u blok, ali je Kvesić ipak uspio pucati, ali srećom po domaće jako loše, preko gola. Samo 3 minute nakon toga matna situacija i na drugoj strani, Martinović je podvalio loptu za Bognara koji je malo iskosa ostao sam pred gostujućim golmanom, odlučio se na snažan udarac što se nije pokazalo kao dobra odluka jer je lopta otišla daleko od gola. U odličnoj situaciji u završnici se našao i Roberto Marčinović, izmigoljio je gostujućoj obrani u srcu kaznenog prostora, ali si je na kraju dao malo predug for, dovoljno da odlični gostujući vratar padom u noge spasi svoju mrežu. U posljednjim minutama Slavija je napravila ozbiljan pritisak, bila je bliže golu ali ipak je na kraju samo jedan bod ono čime se moraju zadovoljiti.

U posljednjem jesenskom kolu nogometaši Slavije gostuju u Ždralovima kod Mladosti koja je u ovom kolu poražena u Belišću pa je sada na bod ispred pleterničkog trećeligaša. (AGM Kruna)