Utorak, 03 Listopad 2017 15:50

Nagrađeni za najbolju izložbu i skupni rad na temu pametnog postupanja s otpadom

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENOJ ŠKOLI U POŽEGI PRVA NAGRADA FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA -

POŽEGA - Skupini učenika koji su osmislili i izradili od različitih materijala predmete i namještaj želeći na taj način pokazati kako se može pametno postupati s otpadom te prikazali kroz Izložbu pod nazivom „Kad se male ruke slože“. Sa cijelim projektom javili su se na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i za svoj rad zavrijedili prvu nagradu. Pokazali su kako ponovnim korištenjem predmeta koji nam nisu više potrebni ili njihovom prenamjenom pozitivno utječemo na okoliš, jer ih duže zadržavamo u funkciji.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio edukativni natječaj - Otpad odvoji i nagradu osvoji, namijenjen svim vrtićima i školama u RH. Natječaj je proveden u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, a s ciljem edukacije djece i mladih o važnosti očuvanja prirode, recikliranja i pravilnog IMG 5925postupanja s otpadom. Ovim natječajem smo im željeli pružiti priliku da zemlju u kojoj odrastaju, Lijepu našu, na kreativan način učine još ljepšom, čišćom i ugodnijom za život. S obzirom na kratkoću vremena kojeg su djeca i mladi imali na raspolaganju za pripremu zadatka, iznenadio nas je veliki interes, čak 180 prijava u samo tri tjedna, za ovu temu i broj pristiglih radova vrlo maštovitih i originalnih. S takvim nagradnim natječajima planiramo nastaviti i ovu školsku godinu - istakla je Vlatka Gulan Zetić, Voditeljica službe za zaštitu okoliša iz Fonda za zaštitu okoliša koja je i uručila profesorici Katarini Džalto koja je vodila projekt. Uz ekološke poklone cijeli razred je dobio i nagradni izlet u Nacionalni park Plitvice.

Uručenju nagrade nazočila je pročelnica županijskog odjela za društvene djelatnosti dr. sc. Vesna Vlašić, ravnateljica Poljoprivredne škole Marija Grgić, te nastavnici Tonka Šarić, Marija Marketanović Čačić, Mira Ćaćić i učenici 4 c razreda koji su osmislili i realizirali cijeli projekt.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska