Četvrtak, 28 Rujan 2017 13:12

Gradu Požegi dodijeljeno dodatnih 200 tisuća kuna bespovratnih sredstava

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAGREB / POŽEGA -Nakon što je u travnju ove godine Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije s predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave potpisalo ugovore o sufinanciranju projekata po Programu podrške regionalnom razvoju za 2017. godinu, za koje je Gradu Požegi dodijeljeno 800 tisuća kuna bespovratnih sredstva, jučer je gradonačelnik Darko Puljašić prisustvovao svečanom potpisivanju ugovora za dodatnih 200 tisuća kuna dobivenih po istome programu.

- Iznimno sam zahvalan ministrici Gabrijeli Žalac na dodatnim sredstvima jer upravo je to potvrda važnosti i korisnosti provedenog projekta. Već sada mogu najaviti kako se za navedena sredstva planiramo kandidirati i iduće godine kako bismo nastavili sa započetom rekonstrukcijom požeške šetališne zone. - rekao je gradonačelnik Puljašić.

Ove će godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije financirati 134 projekta vrijednih 45 milijuna kuna. Ovim programom podržava se razvoj lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini.

Tekst/foto: Grad Požega