Ponedjeljak, 22 Veljača 2016 13:29

Uređenje i postizanje bolje energetske učinkovitosti

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VELIKO ULAGANJE U DRUŠTVENI DOM GOLOBRDACA -

GOLOBRDCI – Još jedno prigradsko naselje grada Požega, dobiva vrijednu investiciju, a to je uređenje kompletnog društvenog doma u Golobrdcima, ali istovremeno i podizanje energetske učinkovitosti i štednje u trošenju energije.

IMG 2767- Evo s odlaskom zime i poboljšanjem vremena počinju građevinski radovi na području grada Požega i prigradskih naselja. Veći radovi su ovdje u Golobrdcima, gdje je investicija od 650 tisuća kuna u kojoj nas Fond za zaštitu okoliša prati s 40% sredstava. Radi se na obnovi krovišta, izmjeni stolarije i uređenju fasade. Nadam se da će vremenske prilike dozvoliti da se radovi što prije završe što bi trebalo biti unutar 30 dana. To je dogovor sa Mjesnim odborom Golobrdci, a ovaj mjesni dom će dobiti kvalitetnu zaštitu što je godinama bio problem zbog veoma lošeg stanja krovišta i fasade. Radove izvodi požeška tvrtka Presoflex gradnja - istakao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, koji je obišao gradilište zajedno s svojim zamjenikom Mariom Pilonom.

Ovaj projekt doma u Golobrdcima grad Požega je kandidirao zajedno s projektom obnavljanja i uređenja Područne škole u Vidovcima koji će također imati i riješenu energetsku učinkovitost. Prošle godine grad Požega je s Fondom za zaštitu okoliša realizirao ukupno projekata vrijednih 5 milijuna kuna, a u takvom projektu je uređena OŠ Dobriše Cesarića u Požegi.

IMG 2770- Dom u Golobrdcima je izgrađen 1982. prošle godine je legaliziran, a na uređenju stalno radimo, ugrađena je hladnjača i klima uređaji. Ova rekonstrukcija će jako dobro doći jer dom koriste udruge i svi mještani, ali i drugi kojima je potreban takav prostor. To je jedan od ljepših domova koji će biti još ljepši. Planiramo još neke dodatke napraviti kako bi bio funkcionalniji - rekao je Franjo Lalić predsjednik Mjesnog odbora Golobrdci.

- Na području Mjesnog odbora Golobrdci biti će još radova što je predviđeno u planu kojeg smo ovih dana napravili i nadam se da će stanovnici ovog mjesta biti zadovoljni - dodao je gradonačelnik Neferović, najavljujući da se u ovoj godini planira i uređenje Doma u Mihaljevcima.

Tekst/foto: Vladimir Protić