Petak, 27 Ožujak 2015 13:51

Osnivanje Multifunkcionalnog centra za osobe s invaliditetom

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

GRAD POŽEGA S PARTNERIMA POKRENUO NOVI PROJEKT -

POŽEGA – Grad Požega je zajedno s partnerima u projektu, Udrugom roditelja djece s posebnim potrebama Mi, Centrom za rehabilitaciju Zagreb i Regionalnom razvojnom agencijom Panora pokrenuo novi projekt pod nazivom „Osnivanje multifunkcionalnog centra za osobe s invaliditetom u Požegi. Projekt vrijedan 154 tisuće eura najvećim dijelom se financira iz Europske unije a trajat će 16 mjeseci.

- Projekt će doprinijeti povećanju zapošljivosti i promovirati socijalnuIMG 6375 uključenost osoba s invaliditetom. Uspostavljanjem Multifunkcionalnog centra – MFC Požega, doprinijet će se ciljnoj skupini od 30 osoba s invaliditetom da dobiju psihosocijalnu podršku, obrazovanje i kroz radnu terapiju usvajaju socijalne i radne vještine neophodne za poboljšanje pristupa tržištu rada – istakao je dr. sc. Marko Šostar, pročelnik Ureda za europske integracije grada Požega, koji je nositelj cijelog projekta. Kroz projekt istražit će se koje su potrebe osoba s invaliditetom, osnivanje MFC-a i opremanje prostora objekata koji je već izgradila Udruga Mi, zapošljavanje i educiranje osoblja MFC-a koji će raditi s osobama s posebnim potrebama, edukacija i zapošljavanje ciljne skupine, osoba s invaliditetom, te kasnije promocija samog MFC-a i proizvoda koji će oni proizvoditi.

Ugovor s partnerima potpisao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović ističući da je želja da se pomogne i napravi jedna dobra stvar za članove Udruge Mi i samu Požegu. – Mi ćemo s ovim projektom dati motivaciju mnogim drugima da se priključe u partnerstvo s našim odjelom za Europske integracije koji je i ovim projektom pokazao opravdanost naše odluke o osnivanju. Ubuduće sigurno možemo napraviti još i više, a pozivam i druge Udruge s osobama s invaliditetom da nam se pridruže – rekao je gradonačelnik Neferović.

Gradu Požegi zahvalio se ispred Udruge Mi, predsjednik Slavko Đeker na ovoj suradnji i projektu koji će puno značiti njima kao roditeljima, ali još više djeci s posebnim potrebama za koju se oni brinu i Martina Keler ispred Područne službe Zavoda za zapošljavanje koji je suradnik na projektu.

 Tekst/foto: Vladimir Protić