Subota, 07 Lipanj 2014 09:49

Vatrogasci odlaze na teren pomoći Drenovcima

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

DUSZ IZDALA ZAPOVIJED ŽUPANIJSKOJ VATROGASNOJ ZAJEDNICI  -

POŽEGA – Državna uprava za zaštitu i spašavanje- Sektor Vatrogastvo izdala je Zapovijed Vatrogasnoj zajednici Požeško-slavonske županije o potrebi organizacije i upućivanja tima s ljudstvom, vozilima i opremom radi tehničke pomoći u ublažavanju posljedica i normaliziranju stanja na poplavljenom području. Vatrogasci županije trebaju osigurati u timu 5 vozila i 11 vatrogasaca, te od dodatne opreme po 5 muljnih i 5 električnih pumpi te elektroagregate, a mjesto odlaska je naselje Drenovci. 

Po primljenoj zapovjedi Josip Ugrin, Županijski vatrogasni zapovjednik odredio je vozila koja daju DVD Kaptol, Pakrac, Pleternica i Požega, muljne pumpe koje daju DVD Požega, Brestovac, Kaptol i Lipik, te 11 vozača i vatrogasaca iz navedenih DVD-a, te JVP Požeško-slavonske županije i Grada Požege. 

Kompletan tim s opremom kreće ispred DVD-a Požega sutra u nedjelju 8. lipnja u 14 sati nakon postrojavanja tehnike i ljudstva a odredište je DVD Drenovci u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje će pomagati pet radnih dana u poslovima sanacije.