Nedjelja, 18 Svibanj 2014 16:02

Poplavljeno područje sela Gradac obišao Tomislav Karamarko

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

GRADAC – Ponovno su na području Požeštine u poplavama najviše stradala naselja grada Pleternice, a ovaj puta najviše prvo naselje do pleternice, Gradac. Tamo je bilo poplavljeno preko 200 kuća, voda je dosezala i više od jednog metra u kućama, a spašavanje su osim vatrogasaca, gradskih službi, građevinskih tvrtki s mehanizacijom, sudjelovalo i 130 pripadnika HV. Naselje je spašeno čak i prokopavanjem državne ceste i željezničke pruge Požega-Pleternica.
Vatrogasci još uvijek ispumpavaju vodu iz podruma, radnici željeznice saniraju prugu jer je željeznički promet u prekidu, organizirano se odvoze lešine uginulih životinja, građanima se pomaže na sve načine. – Aktivirali smo sve vatrogasne postrojbe s tehnikom iz mjesta koja nisu bila poplavljena, i pomaže se ljudima da se što prije sanira situacija. Iz karlovačke županije dobit ćemo isušivače prostora da pomognemo ljudima što brže osposobiti prostore za stanovanje – rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je na terenu dočekao i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. On je došao da osobno vidi razmjere katastrofe i dade ljudima podršku.
Obišao je cijelo stradalo naselje Gradac a najduže se zadržao u podrumskim prostorijama gdje je živjela cijela obitelj Dravec, kojima je doslovno sve uništeno u poplavi. Iako čiste prostorije, gotovo sav namještaj je neupotrebljiv pa će ovoj obitelji sa dvoje školaraca trebati što prije pomoći, da mogu nastaviti normalno živjeti. Ovo područje trebat će širu pomoć jer su velike štete pa će se uključiti grad Pleternica, Požeško-slavonska županija a očekuje se pomoć i države.