Nedjelja, 12 Studeni 2023 13:08

Muzej bećarca dobio godišnju turističku nagradu u kategoriji kulturnog turizma

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

ROVINJ - Dodjelom godišnjih turističkih nagrada završeni su ovogodišnji Dani hrvatskog turizma. Organizatori Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, nagrade su dodijelili u 15 kategorija, a među brojnim uzvanicima dodjeli je prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. 

Jedna od nagrada, ona u kategoriji kulturnog turizma, stigla je na adresu Muzeja bećarca. Interpretacijski centar u Pleternici koji na suvremen način prezentira baštinu Slavonije, Baranje i Srijema, prepoznat je kao vrijedna destinacija kulturnog turizma cijele Republike Hrvatske. U Rovinju je priznanje preuzela gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić. 

- Čestitam svima onima koji su tijekom deset godina sudjelovali u realizaciji ideje o Muzeju bećarca. Ovo je još jedan dokaz da kontinentalni turizam ima iznimne potencijale razvoja u Hrvatskoj. Na nama je da nastavimo usmjeravati resurse koje imamo u cijeloj našoj županiji, ne iz cilja stvaranja masovnog turizma u Slavoniji, nego oživljavanja turizma od kojeg će naši privatni iznajmljivači, poduzetnici i poljoprivrednici bolje živjeti - rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.