Petak, 10 Studeni 2023 12:40

Potpisan ugovor s zajednicom izvođača za izgradnju novog Dječjeg vrtića „Pod gradom“ vrijedan 3,2 milijuna eura

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Grad Požega sklopio je Ugovor o javnoj nabavi radova na izgradnji dječjeg vrtića „Pod gradom“ Požega sa zajednicom ponuditelja (Viševice gradnja d.o.o, Obrt MB-instalacije i BGS Elektrika d.o.o.), ukupne vrijednosti radova 2.560.013,99 eura (bez PDV-a). U prostorijama Gradske vijećnice danas je održan radni sastanak i uvođenje izvođača u posao, a prisustvovali su mu predstavnici Grada Požege, Lokalne razvojne agencije Požega, izvođača radova, te stručnog nadzora građenja.

Podsjetimo, Ugovor se realizira u sklopu Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz mehanizma za oporavak i otpornost, za Projekt Izgradnja i opremanje dječjeg vrtića „Pod gradom“ Požega (NPOO.C3.1.R1-I1.01.0269). Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 1.299.621,74 eura. Rok izvršenja ugovornih obveza iznosi okvirno 14 mjeseci.

Cilj projekta "Izgradnja i opremanje dječjeg vrtića "Pod gradom" Požega" je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u gradu Požegi kroz izgradnju i opremanje područnog dječjeg vrtića "Pod gradom" čime će se ublažiti problem nedostatnog broja raspoloživih mjesta za upis djece na području grada.