Srijeda, 08 Studeni 2023 08:45

Uskoro nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije odmah pored OŽB Požega

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Izgradnja nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije koja se nalazi odmah ported Opće županijske bolnice Požega uskoro završava, najveći dio građevinskih radova je završen, slijede završni radovi i opremanje svom potrebnom opremom za rad. Požeško-slavonska županica Antonija Jozić i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije Fabijan Barišić, obišli su gradilište nove zgrade hitne medicine. Ukupna vrijednost radova koji su započeli prošle godine iznosi oko 1,9 milijuna eura, a odnose se na izgradnju zgrade županijskog Zavoda za hitnu medicinu u sklopu koje su dvije ambulante, dvorana za edukacije, prostor za reanimaciju, lijekove i medicinsku opremu kao i prostor za djelatnike.1313660953acc61d2543c83c133d503f 5 XL

- Zadovoljni smo dosadašnjom dinamikom radova i radujemo se trenutku preseljenja. Nova zgrada Zavoda neće imati utjecaj samo na stvaranje boljih uvjeta rada naših zaposlenika već se radi o projektu koji će generirati korist za sve naše građane bržim, kvalitetnijim i dostupnijim uslugama – rekao je Barišić.

Osim nove zgrade koja će donijeti novosti po pitanju zdravstvene zaštite na području županije, u okviru reforme zdravstva najavljeno je još novosti. Na tragu toga, Županijska skupština je u listopadu ove godine dala suglasnost na Odluku o proširenju djelatnosti Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije kao preduvjet prijenosa sanitetskog prijevoza, koji je trenutno u nadležnosti Doma zdravlja Požeško-slavonske županije.

 

1313660953acc61d2543c83c133d503f 6 XL

- Završetkom radova na novoj zgradi ostvarit će se dugogodišnja težnja o preseljenju našeg Zavoda za hitnu medicinu na najbolju moguću lokaciju u gradu, tik do požeške bolnice. Vjerujemo kako ćemo uz pomoć Ministarstva zdravstva iduće godine preseliti u novu zgradu i time otvoriti mogućnosti za korak dalje, a to je izgradnja zgrade hitne u Pakracu – rekla je Jozić.