Četvrtak, 31 Kolovoz 2023 09:02

Grad Lipik sufinancira stambeno zbrinjavanje za devet mladih obitelji

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

LIPIK - U velikoj vijećnici zgrade lipičke Gradske uprave 24. kolovoza je potpisano devet novih ugovora o dodjeli financijske pomoći prema Programu socijalnih mjera u rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji. Ovaj korak predstavlja nastavak inicijative započete 2019. godine, s ciljem olakšavanja stambenog zbrinjavanja mladih na području Grada Lipika.

Obiteljima je dodijeljeno po 4.000 eura, a ugovori su potpisani u nazočnosti lipičkog gradonačelnika Vinka Kasane i Slobodana Katunara, predsjednika GV Lipik.

Pomoć koja je predmet ovog programa može biti usmjerena na nekoliko različitih načina. Obitelji mogu koristiti financijsku potporu za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta kako bi riješili svoje stambeno pitanje. Također, sredstva se mogu koristiti za ulaganje u izgradnju novog stambenog objekta ili za adaptaciju već postojećeg stambenog objekta. Važno je istaknuti da su sve ove mogućnosti dostupne isključivo na području Grada Lipika.

Potpisani ugovori su rezultat nedavno završenog Javnog poziva za dostavu prijava za korištenje mjera pomoći u 2023. godini. Nakon temeljitog pregleda pristiglih prijava, odabrano je 9 obitelji koje će ugovorena sredstva koristiti za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta.

Gradonačelnik Kasana je istaknuo važnost ovog programa i njegov utjecaj na lokalnu zajednicu. - Čestitam vam što ste odlučili živjeti u našem gradu. Stambeno zbrinjavanje mladih obitelji jedan je od ključnih faktora za održivi razvoj Lipika i drago mi je vidjeti da ovaj program pruža konkretnu pomoć mladima. Ovom prilikom želim pozvati sve mlade ljude da nam se slobodno obrate u gradsku upravu sa svojim idejama, potrebama i prijedlozima za pomoć. Naš program je fleksibilan i širok, obuhvaćajući različite potrebe mladih obitelji. Otvoreni smo za suradnju i spremni pružiti podršku našim sugrađanima na svaki mogući način.

Na osnovu ovog Programa socijalnih mjera, od 2019. godine do danas u Lipiku je pomognuto 58 obitelji u ukupnom iznosu nešto većem od 190 tisuća eura, istaknula je Darija Adžijević, djelatnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Lipika.