Srijeda, 02 Kolovoz 2023 17:24

2,4 milijuna eura bespovratnih sredstava za provedbu projekata na području Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

OTOK - Uoči petnaeste sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održane u Otoku, u prisustvu predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, uručeno je niz ugovora iz Javnog poziva Sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini, Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava - Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije te Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema.

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić preuzela je tri ugovora vrijedna više od 50.000,00 eura odobrena kroz Poziv Sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini. Uručeni ugovori odnose na sufinanciranje pripreme projektno – tehničke dokumentacije za projekte Regionalnog centra razvoja poljoprivredne proizvodnje Požeško-slavonske županije, Geotermalnih izvora Požeško-slavonske županije i projekta Obrazujmo se zajedno VI, usmjerenog osiguranju pomoćnika u nastavi.

Među dobitnicima ugovora su i Poljoprivredno - prehrambena škola Požega koja je za projekt Uspostave infrastrukture RCK Panonika Poljoprivredno – prehrambene škole Požega ostvarila bespovratnih 922.661,32 eura te Grad Požega kojemu je za projekte Izgradnje osnovne škole u naselju Babin vir u Požegi i “Smart City Požega” - uvođenje digitaliziranih i  pametnih javnih usluga na području Grada Požege odobreno ukupno 324.621,93 eura.

Osim navedenih, Pozivom za dodjelu bespovratnih sredstava - Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije sufinancirat će se provedba dodatnih šest projektnih prijedloga na području Požeško-slavonske županije.

Bespovratna sredstva odobrena su za projekt Natura 2000 Požeško-slavonske županije – dokumentacija Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije u vrijednosti od 277.648,57 eura, projekte HospitalITy i DOLina zdravlja ukupne vrijednosti 374.866,05 eura kojima je nositelj Opća županijska bolnica Požega te projekt Škola u prirodi Osnovne škole Lipik u vrijednosti od 87.992,48 eura. Također, sufinancirat će se i projekt  Općine Čaglin   za Pripremu projektno-tehnička dokumentacije za digitalnu transformaciju upravljanja prostorom Općine Čaglin u vrijednosti od  63.383,44 eura i projekt Izrade projektno-tehničke dokumentacije energetske obnove zgrada Kursalon i Wandelbahn Grada Lipik sa 331.807,02 eura.