Nedjelja, 16 Srpanj 2023 11:09

Općina Kaptol donacijom Hrvatske Lutrije dobila novo vježbalište na otvorenom

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

KAPTOL - Povodom obilježavanja 50 godina rada, a s ciljem ulaganja u lokalne zajednice kroz povećanje broja sportskih sadržaja u gradovima i općinama Republike Hrvatske, Hrvatska Lutrija objavila je Natječaj za dodjelu sredstava jedinicama lokalne samouprave za opremanje Parkova za vježbanje na otvorenom. Ukupni iznos sredstava bio je 252.000,00 EUR, a maksimalni iznos financijskih sredstava koji je dodijeljen jednoj jedinici lokalne samouprave u svakoj županiji iznosio je najviše do 12.000,00 EUR. Ovo je treći park kojega je Hrvatska Lutrija otvorila povodom jubilarnog pedesetog rođendana.

Na adresi Vetovačka 4/B, Kaptol, otvoreno je vježbalište gdje će građani moći slobodno koristiti različite sprave i uživati u svježem zraku. Otvorenju parka prisustvovali su načelnik općine Kaptol gospodin Pavičić i direktor Regije Istok Hrvatske Lutrije.

-Na natječaj je pristiglo ukupno 178 prijava od kojih je 161 bila valjana, a iz svake županije su slučajnim odabirom birali kojem gradu ili općini će otići sredstva. Izvlačenje je održano 21. prosinca u prostorima Cro Casina Hrvatske Lutrije u Zagrebu, za svaku županiju izvučen je po jedan grad ili općina. Iz Požeško-slavonske županije najviše sreće imala je općine Kaptol. Hrvatska Lutrija posebnu pozornost usmjerava prema javnom interesu i pozitivnom utjecaju na društvo. Vjerujemo kako smo kroz ovaj natječaj donijeli veselje i u manje sredine Lijepe naše – rekao je predstavnik Hrvatske Lutrije, direktor regije Istok Zoran Mlinarević.

U skladu s tradicijom društveno odgovornog poslovanja, Hrvatska Lutrija organizirala je niz aktivnosti koje su usmjerene na poticanje zdravih navika, očuvanje okoliša i kulturne baštine te drugih društveno korisnih projekata. Parkovi za vježbanje na otvorenom pružaju cijeloj zajednici priliku za rekreaciju i druženje, a njihovim otvaranjem diljem zemlje Hrvatska Lutrija aktivno doprinosi svojem cilju – da kroz razvoj lokalnih samouprava i poticanjem zdravih navika stvara sretniju i razigraniju Hrvatsku.

Načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić zahvalio se Hrvatskoj Lutriji na dodijeljenim sredstvima, te je naglasio kako je ta lijepa vijest došla odmah nakon one ružne, kada im je s računa Općine ukraden veliki iznos sredstava.

„Moram se zahvaliti Hrvatskoj Lutriji što su nas odabrali, imali smo tu sreću i uspjeli smo odraditi ovu investiciju za sprave. Radi se o spravama za vježbanje, prvenstveno za odrasle osobe, smjestili smo ih u naš Sportski park odmah pokraj dječjeg igrališta. Djeca su na jednim spravama, roditelji mogu biti na drugima, mislim da je to jedno prikladno mjesto i da će naši mještani imati mogućnost da se malo aktiviraju i održavaju zdrav život. Od Hrvatske Lutrije smo dobili sredstva, mi smo uložili još oko 3.000,00 EUR svojih sredstava za uređenje prostora za sprave. Ovo je jedna hvalevrijedna investicija za sportske sadržaje u općini, mi vjerojatno ne bi ušli u ovu investiciju još, tako da nam je ovo značajna pomoć.“ – rekao je načelnik Mile Pavičić.