Četvrtak, 29 Lipanj 2023 08:55

I ove godine besplatne radne bilježnice za sve učenike osnovnih škola s područja Požege

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - U proračunu Grada Požege za 2023. godinu osigurano je 111.165,00 eura za nabavu radnih bilježnica za učenike osnovnih škola s područja grada Požege u školskoj godini 2023./2024. Sredstva za radne bilježnice predviđena su Programom javnih potreba u predškolskom odgoju i školstvu u Gradu Požegi za 2023. godinu, a okvirno će obuhvatiti oko 1.800 učenika, ovisno o broju upisanih osnovnoškolaca.

Pravo na radne bilježnice imaju učenici od 1. do 8. razreda koji pohađaju osnovnu školu na području grada Požege, no uz osnovne škole kojima je Grad Požega osnivač, Grad Požega financirati će nabavu radnih bilježnica i za učenike Katoličke osnovne škole u Požegi te učenike s područja Grada Požege koji prema upisnom području mreže škola pohađaju Osnovnu školu "Vladimir Nazor" Trenkovo.

Odlukom o nabavi radnih bilježnica za školsku godinu 2023./2024. obuhvaćeni su i učenici od 1. do 8. razreda koji imaju prebivalište na području grada Požege, a pohađaju osnovnu školu izvan upisnog područja grada, sukladno važećoj mreži škola.
Učenici će navedeno pravo ostvariti na način da će škole prikupiti potrebne podatke o vrsti i količini radnih bilježnica, provesti postupak nabave te dostaviti zahtjeve s računima Gradu koji će isplatiti potrebna sredstava na račun škole.