Petak, 23 Lipanj 2023 11:56

Održana 12. sjednica Županijske Skupštine Požeško-slavonske županije s 15 točaka dnevnog reda

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Održana je 12. sjednica Županijske skupštine Požeško-slavonske županije na kojoj se bilo 15 točaka dnevnog reda. Sve je započelo pitanjima vijećnika na Aktualnom satu koji traje točno 1 sat, a u pitanjima upućenim županici Antoniji Jozić uvijek prednjače vijećnici oporbe, a pitalo se u kojoj su fazi radovi na projektu RCK Panonika na Poljoprivredno-prehrambenoj školi Požega, o tijeku radova i datumu dovršenja nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu u Požegi koji se gradi kraj OŽB Požega, da li su istinite najave za izgradnju zgrade Zavoda za hitnu medicinu i u gradu Pakracu te kada će konačno krenuti u gradnju nova Sportska dvorana uz Gimnaziju Požega koju bi koristili i učenici OŠ Julija Kempfa i Glazbene škole Požega, a odgovor da se čekaju određeni natječaji te da se još uvijek izrađuje potrebna dokumentacija i projekti, nije baš zadovoljio vijećnike oporbe jer gradnja se već spominje desetak godina. Pitanje zašto stoji završena a neopremljena zgrada planirane Srednje škole u Pleternici također nije zadovoljilo vijećnike, jer ulaganje od 10 milijuna kuna, koje je priznala županica, stoji neopravdano, ali kaže da se od projekta srednje škole u Pleternici ne odustaje i čeka se nova Mreža škola u RH. Potvrdila je i da će se ići u nabavku nove magnetne rezonance za bolnicu Pakrac.

Novina je da su vijećnike na stolu dočekali novi vijećnike laptopi koji bi im trebali olakšati sudjelovanje na Županijskim skupštinama i olakšati pregled svih materijala u digitalnom obliku, jer će onaj pisani oblik izostati.

U redovnom dijelu Skupštine vijećnici su prihvatili Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Požeško-slavonske županije za 2022. godinu, Prijedlog Odluke raspodjeli rezultata poslovanja Požeško-slavonske županije za 2022. godinu te Prijedlog I. Izmjena i dopuna proračuna Požeško-slavonske županije za 2023. godinu i projekcija proračuna za 2024. i 2025. godinu. Prihvaćen je Godišnji izvještaj o izvršenju Financijskog plana Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije za 2022. godinu, Prijedlog Odluke o prijenosu poslova na Ministarstvo financija – Poreznu upravu, Godišnje izvješće o provedbi Plana razvoja Požeško-slavonske županije za razdoblje od 2021 – 2027. godine, za 2022. godinu, Program dodjele potpora male vrijednosti u svrhu poticanja razvoja gospodarstva na području Požeško-slavonske županije – prijedlog 2.

Usvojene su slijedeće točke dnevnog reda: Prijedlog Odluke o odricanju od prava prvokupa za nekretninu k. č. br. 73, k. o. Pakrac, Prijedlog Odluke o odricanju od prava prvokupa za nekretninu k. č. br. 1369/3, k. o. Požega, Prijedlog Odluke o odricanju od prava prvokupa za nekretninu k. č. br. 1190, k. o. Požega, Prijedlog Rješenja o imenovanju članova Povjerenstva za nadzor nad radom mrtvozornika na području Požeško-slavonske županije, Prijedlog Odluke o osnivanju Savjeta za zdravlje Požeško-slavonske županije, Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na Izmjene i dopune Statuta Doma za starije i nemoćne osobe Velika, te Prijedlog za davanje suglasnosti na odluku o promjeni djelatnosti Doma zdravlja Požeško-slavonske županije.