Petak, 10 Rujan 2021 20:29

Održana Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Kutjeva i nagrađeni zaslužni pojedinci i kolektivi

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

KUTJEVO - Završnica obilježavanja Dana grada Kutjeva i blagdana zaštitnice Male Gospe održavanje je  Svečane sjednica Gradskog vijeća sa brojnim gostima i uzvanicima te analiza učinjenog u protekloj godini, ali naravno i planovi za buduće razdoblje. Ove godine svu analizu rada predstavio je 15-minutni film koji je najbolje prikazao kroz riječ i sliku što se napravilo u prošloj godini i koji su započeti projekti završeni.

Na taj način olakšano je i izlaganje gradonačelnika Josipa Budimira i izbjegnuto iznošenje suhoparnih podataka i cifri u izvještajnim izlaganjima. Obraćajući se prisutnima nakon prikazanog filma gradonačelnik Josip Budimir je izrazio zadovoljstvo što se nakon godine dana stanke, zbog epidemije koronavirusa, ponovo obilježava Dan grada. – Okupili smo se u nekim novim okolnostima, u ‘novom normalnom’ kako kažu naši epidemiolozi, ali sa starim i onim istim željama, ciljevima i planovima a to je da iz dana u dan život našim sugrađankama i sugrađanima činimo boljim, lakšim i ugodnijim te konstantno stvaramo poboljšanje uvjeta. Neću nabrajati milijune koji su investirani i one koji se trebaju investirati, ipak dužnost mi je kratko podsjetiti na mojih sedam godina na čelu grada gdje je napravljeno dosta. Ali, najbitnije je da su stvoreni preduvjeti za ono najvažnije, najljepše i tek sada ovom trenutku, ova mlada gradska uprava na čelu sa mnom nezaustavljivo kroči ka realizaciji svih planiranih potrebnih projekata koji će ovaj prekrasni kraj učiniti mjestom ugodnog življenja. Imamo spremnih 200 milijuna kuna projekata -rekonstrukcija i nadogradnja sportske dvorane vrijedna 35 milijuna kuna, projektna dokumentacija za 50-tak milijuna kuna vrijedan projekt “Kuće graševine”, imamo spremne projekte izgradnje nove gradske tržnice, napokon tu su i konkretni koraci projekta Aglomeracija Kutjevo-Velika ukupne vrijednosti 80 milijuna kuna. Važan nam je projekt i uređenje našeg Trga graševine, vrijednog oko 15 milijuna kuna koji će značajno izmijeniti vizure i identitet našeg grada - istakao je gradonačelnik Budimir.IMG 0031


Čestitke povodom Dana grada te na svemu što je u Kutjevu učinjeno u proteklom periodu, a posebne pohvale išle su još uvijek mladom gradonačelniku Josipu Budimiru, koji tada kad je prihvatio ovu dužnost, bio najmlađi gradonačelnik u Hrvatskoj, odlično snašao u toj ulozi i sve više napreduje. Čestitke ali i lijepi i vrijedni poklon uputio je predstavnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, ravnatelj za financije i informacijsko-telekomunikacijske sustave Davoir Huška, koji je Budimiru uručio ugovor vrijedan 2 milijuna kuna za sufinanciranje dijela grada Kutjeva u izgradnji vrtića, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Anamarija Blažević saborska zastupnica i gradonačelnica Grada Pakraca, izaslanik predsjednika Vlade RH Ferdinand Troha, zamjenik požeško-slavonske županice te na kraju izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Jadranka Žarković, savjetnica predsjednika za odgoj i obrazovanje.

Na kraju svečane sjednice uručene su zahvalnice za najzaslužnije pojedince i kolektive a zaslužili su ih: umirovljeni profesor i vrsni šahist Krunoslav Pavić, DVD Kutjevo, Duško Bijelić za razvoj amaterizma i očuvanje kulturne baštine, HNK Graševina Vetovo za promicanje sporta i popularizaciju graševine i grada, te učenice Leona Zorić i Ljubica Marković.

Autori: V. Protić, V. Milković

Fotografije V. Protić