Petak, 03 Rujan 2021 13:40

Deset dana obilježavanja Dana grada Kutjeva počinje večeras kinom pod zvijezdama

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

KUTJEVO -  Povodom obilježavanja Dana grada Kutjeva i blagdana nebeske zaštitnice Male Gospe ove godine trajat će punih deset danas, najavljeno je na tiskovnoj konferenciji koju je organizirao gradonačelnik grada Kutjeva Josip Budimir i direktorica TZ grada Kutjeva Anita Majstorović. O bogatom programu koji svaki dan od večeras pa sve do 12. rujna istaknuto je slijedeće: - program obilježavanja Dana grada Kutjeva otvara kino pod zvijezdama večeras od 21 sat u parku OŠ Zdenka Turkovića kada se prikazuje film „Nevjerojatan život psa Enza”. Subota 04. rujna  od 15 sati Gradski šahovski klub organizira ekipni turnir u šahu koji će se održati u prostoru SRC Kutjevo.

Za obožavatelje pisane riječi u nedjelju 05. rujna od 16 sati u Gradskoj knjižnici Kutjevo održati će se promocija knjige požeške spisateljice Đurđice Gatjal „Krila i okovi”. Za ljubitelje kazališta u ponedjeljak 06. rujna u kinodvorani od 17 sati pripremljena je kazališna predstava za djecu "Čarobnjakov učenik".
U utorak 7. rujna održava se središnje misno slavlje od 18,30 sati u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije u Kutjevu.

Srijeda 08. rujna na sam dan Male Gospe održavaju se svete mise već od 7 sati, 9 sati hodočasnička misa Župe Požeške Sesvete, 11 sati središnje misno slavlje u kutjevačkoj župnoj crkvi koje će predvoditi požeški biskup msgr Antun Škvorčević, te od 18 sati sveta misa za roditelje s djecom i blagoslov djece.

U četvrtak 09. rujna u kinodvorani od 20 sati gostuje teatar „Kerekeš” s predstavom za odrasle „Krtice” a u glavnoj ulozi lovca na krtice i domara nogometnog stadiona je Jan Kerekeš.

U petak od 10 sati na kutjevačkom  groblju sv. Marka bit će položeni vijenci uz Centralni križ za sve poginule branitelje Domovinskog rata a od 11 sati u kinodvorani će se održati  Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Kutjeva i dodjela Godišnjih  nagrada grada najzaslužnijim pojedincima i kolektivima.

U subotu 11. rujna dan je sportska natjecanja, nogometna utakmica 3. HNL NK Kutjevo i NK Slavonac Bukovlje. U večernjim satima od 20 sati predviđen je veliki koncert grupe "Opća opasnost" u školskom parku uz epidemiološke mjere.

U nedjelju 12. rujna u kutjevačkoj kinodvorani na programu je predstava "Ćiro" u kojoj gostuje Tarik Filipović koji će u ranim događajima i zgodama predstavljati poznatog nogometnog trenera Ćiru Blaževića.
 - Nastojali smo omogućiti svim strukturama našeg stanovništva sadržaje koji su im bliski. Ima tu kulturnih, sportskih, zabavnih sadržaja od kojih ističemo koncert "Opće opasnosti", koji je bio zamišljen da se održi u vrijeme Festivala graševine, ali je zbog epidemioloških mjera bio odgođen. Isto tako, već nekoliko godina imamo kazališne predstave u našoj kinodvorani, i za mlade i za odrasle, i to je praksa koja se pokazala dobrom. Dan grada je ujedno i blagdan naše nebeske zaštitnice Male Gospe, pa smo u suradnji sa župnikom uskladili programe. Pozivam sugrađane da pohode i naša misna slavlja, kao i druge programe – pozvao je gradonačelnik Budimir.

Dan grada Kutjeva 2021 PROGRAM