Subota, 03 Srpanj 2021 08:42

Održana 2. sjednica Gradskoga vijeća Grada Požege u novom sazivu

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

POŽEGA - U Gradskom kazalištu Požega održana je 2. sjednica Gradskoga vijeća Grada Požege u novom sazivu, pod predsjedanjem novoga predsjednika požeškoga predstavničkoga tijela Mateja Begića. Gradske vijećnice i vijećnici raspravljali su o 14 točaka dnevnoga reda, a na sjednici je bilo nazočno 18 vijećnika. U Aktualnom satu koji traje pola sata postavljena su gradonačelniku dr. sc. Željku Glaviću pitanja uglavnom iz domene prošlotjedne olujne nepogode. Oporba je smatrala da se oporavak sporo odvija i da nije nitko uključio volontere koji su došli pomoći iz drugih županija. Gradonačelnik je iznio podatke o čak 1.700 oštećenih objekata i da su u rekordnom vremenu utvrdili činjenično stanje, te da će svi ubrzo dobiti potrebnu pomoć. Pitanja na Akrualnom satu bilo je još, no predsjednik Begić je nakon 30 minuta prekinuo dalje postavljanje pitanja.IMG 8842

Iz Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Požege za 2020. godinu doznaje se da su u izvještajnom razdoblju u Proračunu Grada Požege ostvareni ukupni prihodi i primici u iznosu 124.454.141,92 kn, a ukupni rashodi i izdaci u iznosu 130.771.849,09 kn. Iz navedenog proizlazi manjak u iznosu 6.317.707,17 kn, što sa prenesenim viškom iz prethodnih proračunskih godina u iznosu 14.378.066,12 kn čini ukupni višak od 8.060.358,95 kn.

 

Raspravljalo se i o programskim izvješćima upravnih tijela gradske uprave te njezinom novom ustroju, a imenovani su i novi članovi radnih tijela Gradskoga vijeća te predstavnici Grada u nadzornim odborima gradskih komunalnih društava, što donosimo u nastavku.

IMG 8850

 

 

 

 

Gradsko vijeće Grada Požege u Odbor za određivanje imena ulica i trgova imenuje sljedeće osobe:

  1. dr.sc. IVICA ČULO, predsjednik
  2. ANTUN CIMERMAN, potpredsjednik
  3. ILIJA BAGARIĆ, član
  4. JOSIP MATKOVIĆ, član
  5. IVANA BOUČEK, članica.

Gradsko vijeće Grada Požege u Odbor za međugradsku i međunarodnu suradnju imenuje sljedeće osobe:

  1. dr.sc. BERISLAV ANDRLIĆ, predsjednik
  2. dr.sc. MARKO ŠOSTAR, potpredsjednik
  3. STJEPAN GOLIĆ, član
  4. ROBERT BEBLE, član
  5. IVAN VLAHOVIĆ, član

Gradsko vijeće Grada Požege razrješava u Savjet za zaslužne građene i javna priznanja imenuje sljedeće osobe:

  1. MILAN GOJO, predsjednik
  2. ILIJA BAGARIĆ, potpredsjednik
  3. dr.sc. VESNA VLAŠIĆ, članica
  4. dr.sc. JOSIP FAJDIĆ, član
  5. TOMISLAV HAJPEK, član.

Gradsko vijeće Grada Požege razrješava u Odbor za financije imenuje sljedeće osobe:

  1. ZDRAVKO JELČIĆ, predsjednik
  2. ZVONIMIR ŽILIĆ, član
  3. MITAR OBRADOVIĆ, član

Gradsko vijeće Grada Požege u Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda imenuje sljedeće osobe:

  1. DALIBOR TOMLJANOVIĆ
  2. IVO HAN
  3. MIRELA VIŠATICKI

Gradsko vijeće Grada Požege u Upravno vijeće Gradskog muzeja Požega ispred osnivača Grada Požege, na mandatno razdoblje od četiri godine, imenuje sljedeće osobe:

  1. MARIJANA MATIJEVIĆ PEJIĆ
  2. ILIJA BAGARIĆ
  3. ZORAN JEKIĆ

Gradsko vijeće Grada Požege u Upravno vijeće Gradske knjižnice Požega ispred osnivača Grada Požege, na mandatno razdoblje od četiri godine, imenuje sljedeće osobe:

  1. dr.sc. VESNA VLAŠIĆ
  2. IVANA MANCE
  3. ANTONIO ŠARIĆ

Gradsko vijeće Grada Požege u Upravno vijeće Gradskog kazališta Požega ispred osnivača Grada Požege, na mandatno razdoblje od četiri godine, imenuje sljedeće osobe:

  1. VERONIKA ŠAKOTA
  2. BARICA MATIJEVIĆ
  3. MATEO BIĆANIĆ

IMG 8852Sve ove točke su dobile jednoglasnu podršku svih vijećnika, dakle 18 glasova ZA, dok se za slijedeće dvije točke oporba iz SDP-a i Mosta, ukupno 8 vijećnika izjasnila da neće podržati kandidate, jer su prijedlozi imena za Nadzorne odbore rezultat određenog trgovanja.

Gradsko vijeće Grada Požege predlaže Skupštini trgovačkog društva Tekija d.o.o. sa sjedištem u Požegi, Vodovodna 1, da se za članove Nadzornog odbora kao predstavnici Grada Požege izaberu:

  • ANTE KOLIĆ
  • DIJANA KRPAN
  • DAVOR KNEŽEVIĆ
  • DRAŽEN MULJEVIĆ
  • ANKA OPAČAK

Gradsko vijeće Grada Požege predlaže Skupštini trgovačkog društva Komunalac Požega d.o.o. sa sjedištem u Požegi, Vukovarska 8, da se za članove Nadzornog odbora kao predstavnici Grada Požege izaberu:

  • IVAN PEHARDA
  • KRUNOSLAV PRPIĆ
  • VJEKOSLAV LEGAC
  • MIROSLAV PENAVA
  • IVAN DELIĆ

Donesena je Odluka o naknadama za rad članova Gradskog vijeća i njezinih radnih tijela i radnih tijela u koje članove imenuje Gradsko vijeće Grada Požege. Tako će ubuduće predsjednik Gradskog vijeća imati naknadu od neto 1.300 kuna mjesečno, potpredsjednici Gradskog vijeća neto 1.100 kuna mjesečno, koje su naknade smanjene, dok je naknada za rad u Gradskom vijeću i njezinim radnim tijelima neto 750 kuna mjesečno što je povećano u odnosu na prijašnjih 500 kiuna..

Izmjenjena je i dopunjena Odluke o ustrojstvu upravnih tijela Grada Požege. U cilju povećanja efikasnosti i učinkovitijeg rada gradske uprave ustrojen je Upravni odjel za društvene djelatnosti, Upravni odjel za imovinsko pravne poslove i Upravni odjel za financije i proračun, te se ukinuo odjel Ureda gradonačelnika.