Četvrtak, 03 Lipanj 2021 09:49

Projekt „Svijet graševine” u Pleternicu doveo turističke agente iz cijele Hrvatske

Ocijeni sadržaj
(18 glasova)

PLETERNICA - U organizaciji Turističke zajednice Požeško-slavonske županije grad Pleternicu i okolicu posjetili su predstavnici turističkih agencija iz cijele Hrvatske, ukupno njih 18, u sklopu projekta „Svijet graševine”. Prvu točku kontakta gosti su u Pleternici imali na Trgu bećarca sa zakuskom dobrodošlice.
 – Ovdje smo organizirali i radionicu za turističke agencije, prvu u sklopu radionica koje se organiziraju vezano uz projekt „Svijet graševine” koji se provodi na području Požeško-slavonske županije. Nositelj tih projektnih aktivnosti i radionica za turističke agencije je Turistička zajednica požeško-slavonske županije. Prva je na području Pleternice i Kutjeva a druga je predviđena za jesenski rok za područje Pakraca. Mislimo da je tajming ove radionice dobro pogođen jer za ono što će se otvoriti do kraja godine u Pleternici, a u sklopu projekta Svijet graševine, je značajno dati informaciju prema agencijama upravo sada. Jer, drugi dio 2021.godine je upravo period kad se izrađuju programi za zimu, odnosno cijelu 2022.godinu tako da je ovo pravovremena informacija – rekla je direktorica TZ PSŽ Maja Jakobović.
 – Moram istaknuti činjenicu da je interes veliki i zbog toga nam je jako drago. Mi smo još unutar zadanih epidemioloških mjera pa smo ograničeni brojem ljudi. Imali smo i prije tjedan dana turističke agente na terenu u sklopu obilaska nove ponude u Slavoniji, i tad smo imali interes preko 40 agencija a bilo ih je opet 18. Bitno nam je da je interes za Slavoniju velik, nadamo da će takav i ostati i da će od tog njihovog interesa zapravo biti kreirana i ponuda koja će dati rezultate i potaknut potrošnju na terenu, da ćemo subjektima koji kod nas posluju zapravo time pomoći njihovu ponudu približiti i ponuditi potencijalnim potrošačima – dodala je Jakobović.
Gosti turističkih agencija prisustvovali su Međunarodnoj konferenciji kulturne baštine u funkciji turizma održanoj također u Pleternici, potom su posjetili brdo Starac novim turističkim vlakićem gdje ih je ugostila Vinarija Markota a potom su se uputili u obilazak Kutjeva i posjetili stari vinski podrum Kutjeva d.d.

autor Vesna Milković