Nedjelja, 28 Veljača 2021 09:34

Nakon prošlogodišnjih jakih bujičnih voda rade se uređenja vodotoka i mostovi u Vranduku i Vidovcima

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Na potoku Komušancu u požeškoj ulici Vranduk pri kraju je izgradnja novih mostova, njih ukupno devet, dok je u požeškom prigradskom naselju Vidovcima već izgrađeno 12 novih mostova – šest preko potoka Pakao te isto toliko preko potoka Nakop l. Rezultat je to dobre suradnje Hrvatskih voda, koje su s oko 900.000 kuna financirale izgradnju mostova, te Grada Požege, koji je s oko 70.000 kuna financirao geodetsku podlogu te projektiranje.

Za ublažavanje i uklanjanje posljedica poplave grad Požega je pomogao i izravno svoje sugrađane kojima je voda u tim dijelovima grada prodrla u dvorišta, kuće i gospodarske zgrade. Za tu je svrhu iz gradskoga proračuna još prošle godine izdvojeno 235.000 kuna.

Hrvatske vode su izgradile i tri bujične pregrade u Vidovcima, dvije u potoku Nakop l te jednu u potoku Pakao. Odrađeno je i čišćenje korita vrandučkoga i vidovačkih potoka, ali i onoga u prigradskom naselju Drškovcima, gdje je poplava iz kolovoza također napravila određenu štetu. Ukupno su Hrvatske vode, računajući i izgradnju mostova, u saniranje šteta prošloljetne poplave u Požegi uložile oko 2 milijuna kuna.