Četvrtak, 11 Veljača 2021 09:36

Radovi na adaptaciji društvenih domova u Hrnjevcu, Lukaču i Vetovu

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Uspješno provedeni radovi Grada Kutjeva obilježili su 2020. godinu. Osim brojnih infrastrukturnih radova ističu se i oni vezani za adaptaciju društvenog doma u Hrnjevcu, Lukaču i Vetovu. Radovi na društvenom domu u Hrnjevcu i Lukaču privedeni su kraju 2020. godine, a domovi su dobili nove krovove.
Za tu namjenu Grad Kutjevo osigurao je sredstva u iznosu od 275.250 kuna za Hrnjevac i 217.680 kuna za Lukač.
Do kraja veljače planiran je kraj radova na društvenom domu u Vetovu. Uredit će se dvorana, kuhinja i podrumske prostorije te vatrogasno spremište DVD Vetovo. Grad Kutjevo izdvojio je sredstva za tu namjenu u iznosu od 1.000.000 kuna. Uređeni interijer doma u Vetovu omogućit će bolje funkcioniranje društvenog života zajednice. Novo-uređeni prostor služit će raznim udrugama i svim drugim mještanima za sastanke, obilježavanje važnih datuma, proslava, obljetnica i svih drugih zbivanja.
Nakon uspješne realizacije projekta Dječji vrtić Grozdić, uspješno su provedeni i infrastrukturni radovi u Vrtićkoj ulici. Postavljena je javna rasvjeta, ali izgrađena je i prometnica, pješačka staza i parkiralište.
Još jedan u nizu uspješno obavljenih radova Grada Kutjeva je izgradnja prometnice, pješačke staze i parkirališta u Vrtićkoj ulici. Navedeni infrastrukturni radovi osigurali su bolji pristup vrtiću, ali i veću sigurnost svih sudionika u prometu. Grad Kutjevo osigurao je sredstva za ovu namjenu u vrijednosti od 1.500.000 kuna. Izvođač radova je Strabag d.o.o.
Uložena su značajna sredstva u brojne infrastrukturne radove, a radovi u Vrtićkoj ulici od najveće su važnosti za naše najmlađe i njihove roditelje kojima je od prošle godine, osim novog mjesta za edukaciju i druženje omogućeno i sigurno kretanje na putu do “Grozdića”.

Izvor: kutjevacki.hr