Srijeda, 04 Studeni 2020 17:22

Kroz projekt Zaželi i ostvari - Faza II zaposleno 30 dugotrajno nezaposlenih žena

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

PLETERNICA - U dvorani Hrvatske knjižnice i čitaonice održana je tiskovna konferencija povod početka provođenja Projekta Zaželi i ostvari - Faza II. O projektu je govorila pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, a konferencija je održana uz provođenje epidemioloških mjera bez puno sudionika.

Kroz ovaj projekt na područja grada Pleternice zaposleno je 30 dugotrajno nezaposlenih žena i u evidenciji Zavoda uza zapošljavanje, koje će se kao geronto domaćice brinuti za 180 starijih i nemoćnih osoba sa područja grada Pleternice i ostalih prigradskih naselja. Projekt je vrijedan 2,7 milijuna kuna a novac je osiguran iz EU socijalnog fonda. Projekt je započeo s provođenjem 18. lipnja a trajat će ukupno 18 mjeseci. - Projekt se odvija u otežanim uvjetima epidemioloških mjera i žene koje su zaposlene u projektu jako paze na kontakte, socijalno distanciranje, jer one ulaze u kuće naših starijih i nemoćnih sugrađana. To nam je najljepši projekt od projekata koje provodimo jer obuhvaća brojne nezaposlene žene, koje su si na određeno vrijeme riješile egzistenciju, a s druge strane uključen je veliki broj naših korisnika,, koji ili žive sami u ruralnom području, gdje nemaju svaki dan kontakt sa svojom obitelji. To su ljudi starije životne dobi koje je potrebno poticati na socijalno uključivanje, na druženje, što je u ovoj situaciji epidemije korona virusa malo otežano, no ne znači da nemaju određenu potrebu za pomoć - istakla je gradonačelnica Jozić koja dodaje da su im partneri na projektu Zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Požega.

Zaposlene žene proći će sve potrebne edukacije, kako bi kroz nova znanja koja će steći kasnije možda našli svoje mjesto na tržištu rada. U radnom odnosu bit će 12 mjeseci. Gradonačelnica Jozić se nada da bi u budućnosti ovakvi projekti bili nastavljeni a da će trajati dugotrajnije. Tako bi se izbjegle ove neizvjesnosti kod zaposlenih, ali i samih korisnika koji bi bili duže u projektu.