Utorak, 03 Studeni 2020 09:49

Kaptolčani zahvalni načelniku Pavičiću za uređenje velikog parkirališta uz groblje

Ocijeni sadržaj
(21 glasova)

KAPTOL - Upravo nekoliko dana prije blagdana Svi sveti općina Kaptol uspjela je urediti parkiralište uz groblje, asfaltirati ga, ocrtati i staviti visinomjer na ulazu zbog korištenja isključivo osobnih automobila.

Parkiralište ima preko 100 parkirnih mjesta sa posebno označenim mjestima za vozila osoba s invaliditetom. Izvođač radova bila je tvrtka Niskogradnja Jurčak d.o.o. a vrijednost izvedenih radova je oko 910 tisuća kuna. Cijeli projekt Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinanciralo je s 300.000 kuna dok je ostatak sredstava osiguran u proračunu Općine Kaptol.

IMG 5241

  - Prije dok smo imali sahranu ovdje je nekada bio prometni čep jer su se vozila parkirala na cesti i s jedne i druge strane, tako da je ovdje bilo i opasno za promet. Sada je to druga priča, koju smo vidjeli upravo u dane Svih svetih kada je sve proteklo bez ikakvih problema i gužvi na prometnici - ističe jedan posjetitelj groblja iz Kaptola, koji je sada uredno parkirao na novom parkiralištu, za koje zahvaljuje svom načelniku općine Mile Pavičiću na ovoj inicijativi i realizaciji.