Četvrtak, 30 Travanj 2020 14:46

Čestitka župana Alojza Tomaševića povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe

Ocijeni sadržaj
(30 glasova)

POŽEGA - Sabor Republike Hrvatske je 2013. godine proglasio 30. travnja Nacionalnim danom hitne medicinske službe, naglasivši time važnost i specifičnost ove iznimno odgovorne i teške djelatnosti. Hrvatska se time pridružila nizu svjetskih zemalja koje nastoje senzibilizirati javnost o djelatnosti koja pruža svakodnevnu skrb građanima kad im je ugrožen život ili teško narušeno zdravlje.

U Zavodu za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije ukupno je zaposleno 59 djelatnika od kojih je samo četvero upravni i administrativni dio dok su ostali zaposlenici medicinski kadar. Sada u Požegi radi 5 timova T1, 5 timova T2, u Pakracu 5 timova T1, te u Pleternici 5 timova T2.

“Poštovani djelatnici Zavoda za hitnu medicinu i hitnog bolničkog prijema, u ovom periodu više nego ikad cijenimo vaš posao i vašu brigu o svima nama. Mi jesmo relativno mala županija, ali smo na određeni način izduženi od istoka do zapada, no 20 ekipa djeluje na tom području u svako doba dana i po svim vremenskim uvjetima i postižu izvanredne rezultate.  Hvala vam što svakodnevno žrtvujete sebe kako bi osigurali zdravlje i sigurnost građana naše županije.“ – župan Alojz Tomašević