Subota, 21 Ožujak 2020 12:14

Priopćenje Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije 21.03.

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Upozoravaju se svi građani koji dolaze iz zemalja s visokom transmisijom bolesti COVID-19, a koriste zračne luke u BiH, Srbiji i Mađarskoj, da se striktno pridržavaju naputaka koje dobiju na granici te da se striktno pridržavaju mjera o samoizolaciji ulaskom u Hrvatsku.

Slijedom uputa Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i preporuke Stožera Civilne zaštite Požeško slavonske županije, Dom zdravlja Požeško slavonske županije na području grada Požege i grada Pakraca, uspostavio je nove ambulante za sprečavanje širenja COVID-19 virusa. Ustrojavaju se izdvojene ambulante za pregled bolesnika pod sumnjom na zarazu korona virusom kao i na upućivanje u daljnje propisane procedure pacijenata koji su eventualno zaraženi COVID-19 virusom. Ordinacije će raditi 24 sata dnevno sedam dana u tjednu.

Nužno je sve korisnike zdravstvene zaštite upoznati da u slučaju postojanja simptoma respiratorne infekcije (povišena temperatura, kašalj, otežano disanje, kratak dah) moraju obavezno najprije TELEFONSKI KONTAKTIRATI svoga izabranog liječnika obiteljske medicine ili 24 satnu hitnu ordinaciju (POŽEGA, Matije Gupca 10: broj tel. 095/340-0019 i PAKRAC, Bolnička 80: broj tel: 095/982-4362)

S obzirom na znatno povećani rizik prijenosa bolesti COVID-19 prilikom korištenja javnog prijevoza, privremeno se obustavlja javni promet u trajanju od 30 dana od dana donošenja ove Odluke.

Privremena obustava odnosi se na:

- javni linijski prijevoz putnika u unutarnjem cestovnom prometu, izuzev autotaksi prijevoza

- javni linijski prijevoz putnika u međunarodnom cestovnom prometu

- javni prijevoz osoba u željezničkom prometu

- tramvajski i drugi javnogradski promet

- sve ostale nespomenute vrste javnog prijevoza (žičare, uspinjače i dr.)

Privremeno se, za vrijeme trajanja ove Odluke, zatvaraju i svi željeznički i autobusni kolodvori.