Petak, 18 Listopad 2019 14:04

Predstavljeno biciklističko odmorište u Kaptolu

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

Prateći europske trendove u kojima aktivni turizam ima sve više ljubitelja, Požeško-slavonska županija u suradnji sa Ministarstvom turizma uzastopno 3 godine ulaže u cikloturističku infrastrukturu te je ovim projektom završena III faza projekta razvoja cikloturizma u Požeško-slavonskoj županiji.

U sklopu Projekta postavljeno je 10 biciklističkih odmorišta sa solarnim panelima opremljenim stolom sa klupama, led rasvjetom, utičnicom za punjenje mobilnih uređaja, košem za smeće i držačem za bicikle. Odmorišta su postavljena u skladu sa dinamikom provedbe projekata Operativnog plana razvoja cikloturizma u Požeško-slavonskoj županiji.

Jedno od biciklističkih odmorišta nalazi se u Kaptolu, na prostoru sportskog parka, gdje je održan završetak projekta Cikloturizam faza III. Završetku projekta i predstavljanju odmorišta prisustvovali su župan Alojz Tomašević, načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Maja Jakobović Vukušić, izvođač radova Mario Koščić iz tvrtke KS Invest d.o.o.IMG 3129

„Osim poljoprivrede i naše snažne industrije, namjera nam je imati izvrsnu poziciju na turističkoj karti Hrvatske, ali i šire. Već nekoliko godina u kontekstu razvoja turizma, cikloturizam zauzima svoje posebno mjesto te u vremenu koje je ispred nas, ono će doživjeti pun značaj i prezentaciju. Ovo je jedan od projekata koji su značajni za razvoj cikloturizma, ali ne posljednji. U svrhu tog pozitivnog razvoja, nadam se da će ovo odmorište biti na korist biciklistima i svim ostalim mogućim korisnicima te da će također ostati ovakvo bez incidenata vandalizma.“ – rekao je župan Alojz Tomašević.

Biciklizam u Hrvatskoj postaje sve popularniji te je jedna od nezaobilaznih ponuda aktivnog turizma naše županije sa više od 1000 kilometara biciklističkih staza. Također možemo istaknuti da je Požeško-slavonska županija ove godine bila i domaćin prve etape međunarodne biciklističke utrke CRO RACE.

Lokacije postavljenih odmorišta:

1. Požega (k.o. Požega, k.č.br.649)
2. Požega (k.o. Požega, k.č.br. 1706)
3. Pleternica (k.o. Pleternica, k.č.br.1690/1)
4. Kutjevo (k.o. Kutjevo, k.č.br. 669/1)
5. Pakrac (k.o. Pakrac, k.č.br. 120/2)
6. Lipik (k.o. Klisa, k.č.br. 40/2)
7. Velika (k.o. Velika, k.č.br. 1025/1)
8. Čaglin (k.o. Čaglin, k.č.br. 206/1)
9. Zvečevo (k.o. Novo Zvečevo, k.č.br 253/4)
10. Kaptol (k.o. Kaptol, k.č.br. 1530/1)