Petak, 23 Kolovoz 2019 09:06

Sufinanciranje sterilizacije i kastracije pasa i mačaka polučilo vrlo dobre rezultate u prvih mjesec dana

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Grad Požega donio je Odluku o sufinanciranju sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i označavanja pasa mikročipom u 2019. godini koja je na snagu stupila s 1. srpnja, a nakon prvih mjesec dana stigli su i vrlo pohvalni rezultati odaziva naših sugrađana. Naime, prema informacijama koje nam je ustupila Veterinarska stanica Požega, od 1. do 31. srpnja u akciju se uključilo 30 vlasnika kućnih ljubimaca koji su iskoristili mogućnost kastracije i sterilizacije pasa i mačaka, dok se njih 52 predbilježilo za operativne zahvate tijekom mjeseca kolovoza. Mogućnost sufinanciranja mikročipiranja iskoristila je 21 osoba.

- Građani su zbog godišnjih odmoraa više zainteresirani za kasnije termine u mjesecima kolovozu i rujnu kada očekujemo najveći broj operativnih zahvata. – kazao nam je Adam Devčić u ime Veterinarske stanice.

Gradonačelnik Puljašić dodao je kako se radi o prvoj fazi projekta budući da Grad Požega aktivno radi na rješavanju skloništa za životinje. Kako bi se stalo toj pošasti na kraj i lice okrutnosti zamijenilo licem samilosti i razumijevanja, svi mi moramo postati svjesni činjenice da životinje nisu igračke, da je nabava životinje jednako odgovoran korak kao i osnivanje obitelji, jer su životinje osjećajna bića te će u nama kad ih jednom udomimo gledati roditelja i prijatelja.

Odluku s iznosima sufinanciranja pogledajte ovdje.